Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Winterkou? Op naar Thailand!

Overwinteren in luxe aan de Thaise droomkust. Nu het weer mag, kunnen we niet wachten om deze winter af te reizen naar iets warms en moois. Een tropisch paradijsje bijvoorbeeld. En laten ze er daar in Thailand nou net héél veel van hebben. De schoonheid daar in het Thaise is legendarisch, maar mi...

Winterkou? Op naar Thailand!

Overwinteren in luxe aan de Thaise droomkust.

Nu het weer mag, kunnen we niet wachten om deze winter af te reizen naar iets warms en moois. Een tropisch paradijsje bijvoorbeeld. En laten ze er daar in Thailand nou net héél veel van hebben.

De schoonheid daar in het Thaise is legendarisch, maar minder bekend is de Zuid-Thaise kustprovincie Phang Nga, ver van het bruisende Bangkok. Groot voordeel van die hidden gem-status: je kunt er in alle rust en luxe op ontdekking, want de kustplaatsen en eilandjes vol ongerepte stranden worden bepaald niet overlopen door toeristen. Wij hebben alvast wat goede tips mocht je die kant op gaan.

Het fijne vasteland

Op een uurtje van Phuket  vind je deze Thaise badplaats met een werkelijk énorm strand. Twintig kilometer lang strekt het zand van Khao Lak zich ononderbroken uit. Een ideale plek voor een luxe strandvakantie, want de resorts zijn er uitstekend, maar je profiteert ook van levendige markten in de buurt, schaduwrijke plekken in het zand dankzij bijzondere eikenbomen die op het strand groeien, en een relaxte eilandsfeer zonder het vasteland te hoeven verlaten. De hele provincie staat bol van de nationale parken met prachtige flora en fauna. En als je even verkoeling zoekt, zijn er mysterieuze grotten genoeg om in rond te dwalen en watervallen te bezoeken.

Beach vibes op het eiland Ko Yao Noi

Op slechts een half uur varen van Phuket vind je dit authentiek Thaise eilandje waar je in alle luxe kunt proeven aan het echte leven. De inwoners van het eiland zijn vooral rijstboeren en je vindt hier de grootste rijstvelden van de hele Andamanse zee, die zeker een bezoekje waard zijn. De stranden zijn ook hier prachtig. Je kijkt je ogen uit met alle rotsen die uit de zee opdoemen. En als je geluk hebt, zie je tijdens een uitje op het water (zeekajakken is hier bijvoorbeeld erg populair) zeeschildpadden voorbijzwemmen. Net zo relaxt als jijzelf.

Ga je liever voor de jungle?

Dan moet je op het eiland Ko Yao Yai zijn. Met prachtige stranden en kristalhelder water (en ja, ook die imposante rotsen), maar een hele rustige en idyllische ligging in zee. Hier is het een en al groene wildernis om te verkennen. Op het eiland vind je ook een leuk vissersdorpje waar je de lekkerste verse vis koopt voor een uitgebreide barbecue op het strand. Charmant ten top. Wil je het water op, dan boek je een duikexcursie. Phang Nga trekt duikers van over de hele wereld aan die deze topplek op hun bucketlist hebben staan. Dan weet je dat je goed zit.

Meer weten over Phang Nga? Klik dan hier.

Beeld: Toerisme Thailand

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in