Je zonnegroet was nog nooit zo euh… zonnig!

Ibiza in het hoogseizoen is… iets voor de liefhebbers, zullen we maar zeggen. Voor rustzoekers is het seizoen van oktober tot eind april vele maken aantrekkelijker. De hordes toeristen zijn verdwenen, veel hotels, bars en disco’s sluiten hun deuren, de seizoenswerkers zijn naar huis en het eiland behoort weer toe aan de inwoners zelf.

Je hebt de natuur en stranden voor jezelf, het weer overdag is een aangenaam 16 tot 18 graden en in Dalt Vila – het UNESCO Werelderfgoed historische centrum van de hoofdstad Ibiza-Stad – loop je niet langer over de hoofden van duizenden andere toeristen.

Article continues after the ad

Ideale randvoorwaarden om je hoofd leeg te kunnen maken en je lichaam te ontspannen met bijvoorbeeld een yoga retreat in het mooie Can Lluc Boutique Country Hotel & Villas, gelegen in het midden van het eiland nabij het plaatsje San Rafael.

Tijdens de lessen kijk je uit op een groene vallei, het is een heerlijke omgeving voor yoga, meditatie of een  ademhalingsretreat. Can Lluc biedt in samenwerking met Ibiza Retreats verschillende maatwerk lessen aan voor stellen, moeder-dochter, vriendinnen of andere samengestelde groepen.

Inbegrepen in het yoga-arrangement is verblijf in een suite met eigen tuin of studio, volpension met gezonde vegetarische gerechten, iedere ochtend yoga/meditatie/ademhalingslessen, 1x full body ontspanningsmassage, een tweede behandeling, een-op-een wellness consultatie.

Daarnaast kun je andere activiteiten boeken, zoals zonsondergang-wandelingen en zonsopgang-yoga.

Van oktober tot en met december is het weer mild en op zonnige dagen kan de temperatuur tot 20 graden oplopen..

.

...in januari en februari staan amandelbomen in bloei.

Een auto is zo gehuurd als je naar de hoofdstad wilt of wilt wandelen naar de Sa Talaia berg. Tijdens het Ibiza Sabor festival van 30 oktober tot 5 december kun je bovendien eten in deelnemende restaurants voor een vaste menuprijs van 25 euro. Ibiza in de winter is dus óók voor de liefhebbers.

Foto's © Can Lluc Boutique Country Hotel & Villas

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in