Het nieuwe cruise is varen en niets dan varen.

In het Verre Oosten smachten ze zó naar de sensatie van eindeloos wachten op een vliegveld tot je in kunt checken om waardeloos vliegtuigeten te verorberen, dat menig luchtvaartmaatschappij inmiddels zijn eigen simulator experience heeft.

Article continues after the ad

Denk daarbij aan bijvoorbeeld een pop-up restaurant met vliegtuigmaaltijden...

... of eten in een vliegtuig dat nergens heen gaat.

De overtreffende trap hiervan is het aanbod van Quantas: zeven uur rond vliegen om weer te landen op het punt van vertrek. Tickets voor deze verspillingsvlucht waren in tien minuten uitverkocht, dus er is blijkbaar behoefte aan een rondvlucht boven Australië.

Geïnspireerd op dit verrassend succesvolle fenomeen is de cruise die nergens aanlegt. Vanaf november vertrekken vanuit Singapore cruiseschepen die alleen maar rondvaren en nergens aanleggen. De passagiersbezetting is slechts 50 procent, voorlopig mogen alleen Singaporezen mee. De cruisegangers moeten voor het boarden een zeer recente negatieve covid-19 test kunnen overhandigen, buiten hun hut moeten ze een mondmasker op en er wordt extra geventileerd en schoongemaakt.

Voor de crew geldt dat ze veertien dagen voor de afvaart in Singapore in quarantaine moeten en zich regelmatig moeten laten testen aan boord. De eerste cruise is op 6 november, de Quantum of the Seas vaart een paar weken later af. Zouden er ook internationale passagiers welkom zijn, dan moeten zij eveneens veertien dagen vooraf in Singapore in quarantaine. Iets voor mensen met veel vakantiedagen, dus. 

Foto's (c) iStock, Quantas

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in