Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat zijn nu de alternatieven voor een vliegvakantie?

Voor als je niet afhankelijk wilt zijn van Schiphol. Het aantal vluchten dat Schiphol deze zomer schrapt bij gebrek aan personeel zorgt voor nogal wat onrust. Heb je al een reis via het vliegveld geboekt, dan zul je pas na het weekend duidelijkheid krijgen over hoe het nu verder gaat. Met de auto...

Wat zijn nu de alternatieven voor een vliegvakantie?

Voor als je niet afhankelijk wilt zijn van Schiphol.

Het aantal vluchten dat Schiphol deze zomer schrapt bij gebrek aan personeel zorgt voor nogal wat onrust. Heb je al een reis via het vliegveld geboekt, dan zul je pas na het weekend duidelijkheid krijgen over hoe het nu verder gaat.

Met de auto

Heb je nog niets geboekt, dan is het raadzaam alternatieven voor een vliegvakantie te overwegen. Met de auto naar een vakantieadres in Europa gaan is de meest voor de hand liggende optie.

Hou er wel rekening mee dat er al is gewaarschuwd voor een erg drukke zomer op de weg: na twee coronazomers zijn veel Europeanen van plan weer eens over de grens te gaan.

De populairste vakantieplekken en accommodaties zijn al zo goed als volgeboekt, op wat minder bekende plekken heb je nog wel keuze en betaal je bovendien minder, al moet je er rekening mee houden dat de prijzen vanaf nu ook daar zullen stijgen. Denk bijvoorbeeld aan Scandinavië, Polen, Tsjechië, Slovenië en Slowakije: het is er mooi en je zult je er best vermaken.

Een camper vinden wordt een uitdaging

Een camper huren om mee op pad te gaan zal een uitdaging worden. De camper is als mini-bubbel in twee jaar tijd erg populair geworden en er zijn er nog maar weinig vrij.

Anders een cruise?

Cruises lijken op dit moment nog wel een prima optie qua even helemaal weg, comfort en boekbaarheid. Je zit dan wel vast aan een vertrek vanuit Nederland, om te voorkomen dat je toch een vlucht moet nemen. Maar je hebt dan ruime keuze in varen langs Noorwegen, over de Oostzee en door de Middellandse Zee.

Vakantie in eigen land!

En tenslotte kun je ook nog altijd in Nederland blijven. De staycation was de afgelopen twee zomers voor veel mensen een aangename verrassing, er is geen enkele reden waarom het niet nog een zomer heerlijk zou kunnen zijn. Er zijn nog genoeg huisjes beschikbaar op de vakantieparken en er zijn de afgelopen twee jaar heel veel originele accommodaties bijgekomen, voor wie het leuk vindt van de ene plek naar de andere te hoppen. Wordt het toch nog een mooie zomer!

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in