De prettigste stad voor solo-reizigsters ligt op slechts 856 km van Utrecht.

Met het oog op Vrouwendag (8 maart) en het groeiende aantal vrouwen dat solo reist, is door taxi2airport onderzocht welke steden het meest vrouwvriendelijk zijn.

Praag steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit, gevolgd door Shanghai, New York, Wenen en Hong Kong. Amsterdam is een middenmoter en komt op de 16de plaats. De minst vrouwvriendelijke stad blijkt Moskou te zijn, de op één na minst vrouwvriendelijke Johannesburg.

Article continues after the ad

Opmerkelijk is dat liefst 89 % van de hostels in Shanghai slaapruimtes heeft die alleen toegankelijk zijn voor vrouwen. Nog een opvallende uitkomst van het onderzoek: 82,6% van de vrouwen had het gevoel 's avonds veilig over straat te kunnen in Cairo. Wat betreft slaapgelegenheid blijft de stad wat achter: slechts 34% van de hostels hebben slaapruimten voor alleen vrouwen.

Steeds meer vrouwen reizen alleen, opmerkelijk is de stijging van 40+ reizigers die gaan backpacken (vaak wel met accommodaties die iets meer comfort bieden dan waar jonge backpackers gebruik van maken). Soloreizen is een internationale ontwikkeling die volgens Tessa aan de Stegge, gespecialiseerd in reistrends, al een paar jaar aan de gang is. "Vooral onder vrouwen," zegt ze in de Volkskrant. "Mensen willen zichzelf ontwikkelen, loskomen van thuis, iets overwinnen en doen wat ze echt graag willen. Met sociale media en allerlei apps is dat makkelijker dan ooit. Ook voor oudere reizigers."

Foto's (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in