Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vorstelijk verblijven op de locaties van The Crown

Zuid-Afrika, Malaga, de Schotse Hooglanden - alle highlights op een rij! Het is in seizoen vijf weer genieten van schilderachtige decors in de populaire en bekroonde biografische serie over de Britse monarchie. Na het overlijden van koningin Elizabeth II is de belangstelling voor haar buitengewon...

Vorstelijk verblijven op de locaties van The Crown

Zuid-Afrika, Malaga, de Schotse Hooglanden - alle highlights op een rij!

Het is in seizoen vijf weer genieten van schilderachtige decors in de populaire en bekroonde biografische serie over de Britse monarchie. Na het overlijden van koningin Elizabeth II is de belangstelling voor haar buitengewone leven alleen maar verder gegroeid. Zo geeft bijna een vijfde (17%*) van de Nederlandse reizigers aan dat zij van plan zijn een bestemming te bezoeken die zij in een serie hebben gezien.

Daarom presenteert Booking.com vijf filmlocaties waar de beste scènes uit deze populaire dramaserie zijn opgenomen. Van middeleeuwse steden in het Verenigd Koninkrijk tot mediterrane kusten en bergachtige hooglanden: er is een bestemming om je even in koninklijke sferen te wanen. 

Winchester 

De middeleeuwse stad Winchester heeft al eeuwenlang een bijzondere band met de Britse monarchie, als thuisbasis van de mythische ronde tafel van koning Arthur. Vandaag de dag is Winchester, als een van de kleinste steden van het Verenigd Koninkrijk, een charmante bestemming om te voet te verkennen.

Het historische juweel van de stad is de kathedraal van Winchester, die in de populaire serie werd gebruikt als filmlocatie voor de repetitie van het glamoureuze Britse koninklijke huwelijk dat in 1981 plaatsvond. De kathedralen is een van de grootste kathedralen van Engeland en is een gotisch meesterwerk.

Voor geschiedenislovers biedt een stadswandeling langs literair erfgoed bezoekers de gelegenheid om de meest opmerkelijke schrijvers uit het Verenigd Koninkrijk te ontdekken die Winchester hun thuis noemden. Van de 12e-eeuwse poort van de stad tot de grote Great Hall en het huis van Jane Austen, de tour is een fantastische manier om cultuur te snuiven, gevolgd door een drankje in een plaatselijke pub.  

Overnachten: Wykeham Arms ligt slechts op een korte wandeling van de kathedraal van Winchester en is een charmante herberg uit de 18e eeuw die bezoekers een gezellig verblijf biedt. Het rustige hotel serveert eigen gerechten en lokale biertjes die de gasten naast het haardvuur kunnen nuttigen. Voor de 20% van de Nederlandse reizigers die van plan zijn een huisdiervriendelijke accommodatie te boeken op hun volgende vakantie*, verwelkomt de herberg ook huisdieren zodat gasten wandelingen kunnen maken met hun harige vrienden – vooral corgi’s zijn welkom ?

Zuid-Afrika 

Zuid-Afrika speelde de hoofdrol in de serie als go-to filmlocatie voor veel tropische scènes, het land is het decor voor de beroemdste historische koninklijke reizen van het Gemenebest. De filmlocaties in Zuid-Afrika zijn namelijk in alle vijf de seizoenen ook gebruikt als decor voor de scènes die zich afspelen in Kenia, Melbourne, het Amazonegebied en Bermuda.

Met een multiculturele haven, zandstranden en als hoogtepunt de Tafelberg die te voet of per kabelbaan kan worden beklommen, is de hoofdstad Kaapstad een populaire bestemming voor royals. Voor een uniek uitzicht vanuit de lucht en om je echt even koning ter rijk te voelen kunnen reizigers een helikoptervlucht boeken om het ongelooflijke landschap van Kaapstad van bovenaf te bekijken en over de wereldberoemde stranden van de westkust te vliegen.

Overnachten: Het Cape Town Skyroof apartment Loadshed Proof Ocean Views biedt gasten een luxueus verblijf met een ongelooflijk uitzicht op de stad en de oceaan. Windsurfen en wandelen kan in de buurt van het appartement en het verblijf biedt zelfs barbecuefaciliteiten, perfect om te genieten van de Zuid-Afrikaanse levensstijl met een braai en lokale wijn. Bij het privézwembad en de hot tub buiten kun je ultiem ontspannen.

Schotse Hooglanden 

De liefde van de Britse koninklijke familie voor Schotland is onmiskenbaar en dat geldt natuurlijk ook voor de schilderachtige Schotse Hooglanden. Het spectaculaire landschap rond Balmoral Castle, een van de meest geliefde plaatsen van de Queen, was het decor van talloze zomers voor de Britse royals.

Denk onder andere aan het 'Balmoral' op het Ardverikie Estate in Kinloch Laggan - een prachtige locatie met Victoriaanse invloeden en een ongelooflijke balzaal die wordt gebruikt voor traditionele Schotse dansen, wat ook wel reeling wordt genoemd.

Voor actieve reizigers die liever wandelschoenen dragen dan kilts, biedt het grootste nationale park van het Verenigd Koninkrijk in de Cairngorms adembenemende uitzichten en wandelpaden, fietsen, watersporten en skiën in de winter. Voor bezoekers die in één dag veel van de ansichtkaart-waardige plekken willen zien, is er Excursie Loch Ness en de Schotse Hooglanden. Deze vertrekt vanuit Edinburgh en neemt reizigers mee van Stirling Castle naar Glencoe en van Loch Laggan naar Loch Ness, waar je wellicht nog een monster spot. 

Overnachten: Balsporran Bed and Breakfast biedt een gastvrij en gezellig verblijf op een afgelegen locatie, omgeven door een prachtig landschap - en op slechts een klein eindje rijden van Kinloch Laggan en het Ardverikie Estate. Voor het perfecte begin van een actieve dag wandelen of fietsen kun je de dag starten met de Schotse pap, die je de energie geeft om de Highlands te verkennen. Reizigers kunnen na een dag vol avontuur ontspannen en bijtanken met heerlijke thee, scones en jam voor een echt koninklijk onthaal bij de Bed en Breakfast.

Málaga

Gelegen aan de mediterrane kust van de Costa del Sol, in de Andalusische regio van Spanje, speelde in Málaga de scène af over de tournee van 1983 door de toenmalige Prins Charles en Prinses Diana, die in werkelijkheid in Australië plaatsvond. Eerder dit jaar werden de sterren van de serie gespot op een speedboot in de plaatselijke wijk San Telmo om een spannende scène te filmen voor het komende seizoen.

Je kunt zelf een cruise langs de kust ervaren door een zeil- en zwemcruise in Málaga te boeken op een catamaran, en zo in stijl te ontspannen op het dek of in de oceaan te duiken. Naast een strook zonnige stranden heeft Málaga een levendige sfeer en een aantrekkelijke mix van oude en moderne cultuur. 

Overnachten: Vincci Larios Diez is een luxe boetiekhotel in het hart van Málaga en ligt op loopafstand van La Malagueta Beach en de wijk San Telmo - de belangrijkste filmlocatie van de serie. Het hotel heeft een modern maar toch Spaans restaurant en het hotel biedt het een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Gasten kunnen achterover leunen op een ligstoel op een van de terrassen van de hotelkamer en aan het eind van de dag bijkomen met een cocktail.

Londen 

Londen, dat in alle seizoenen van de serie centraal staat, is een fantastische metropool en de thuisbasis van veel van de belangrijkste koninklijke monumenten van het Verenigd Koninkrijk. Lancaster House doet zich in the serie voor als Buckingham Palace, de koninklijke residentie, en ligt op een steenworp afstand van het echte paleis in St James's in Londen.

Het Royal Navy College in Greenwich heeft indrukwekkende historische gevels die vaak te zien zijn in dramatische scènes in de hitserie. Wie de hoofdstad vanuit koninklijk perspectief wil zien, kan met een Buckingham Palace Tour en Wissel van de Wacht in de huid kruipen van de Britse monarchie en zo de luxueuze staatsappartementen van de Britse vorst verkennen - vol kostbare kunstwerken en elegant meubilair. En in de Tower of London kun je je laten verblinden door de kroonjuwelen. 

Overnachten: 9 Hertford Street ligt op loopafstand van de filmlocatie van Lancaster House en biedt klassieke en stijlvolle appartementen in het prachtige Mayfair. In de buurt van Hyde Park kunnen gasten genieten van de groene delen van de stad of naar de nabijgelegen Shepherd Market gaan, een klein plein dat bekend staat om zijn schattige boetiekjes en heerlijke restaurants.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in