Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Voor op het verlanglijstje: Slovenië heeft nu óók Michelinsterren

Als alle reisrestricties straks geschiedenis zijn op naar Slovenië! Dat Slovenië prachtig is, wist je misschien al. Maar culinair gebeurt er ook een heleboel. Het land heeft sinds deze week een eigen Michelingids, en er zijn om te beginnen zeven sterren uitgedeeld aan zes restaurants. Hiša Franko...

Voor op het verlanglijstje: Slovenië heeft nu óók Michelinsterren

Als alle reisrestricties straks geschiedenis zijn op naar Slovenië!

Dat Slovenië prachtig is, wist je misschien al. Maar culinair gebeurt er ook een heleboel.

Het land heeft sinds deze week een eigen Michelingids, en er zijn om te beginnen zeven sterren uitgedeeld aan zes restaurants.

Hiša Franko van topchef Ana Roš ontving twee sterren. Eén Michelinster werd toegekend aan restaurant Atelje (chef Jorg Zupan) in Lubljana, Dam Restaurant (chef Uroš Fakuč) in Nova Gorica, Vila Podvin (chef Uroš Štefelin) in Radovljica, Pri Lojzetu (chef Tomaž Kavčič) in Vipava en Hiša Denk (chef Gregor Vračko) in Zgornja Kungota.

Ook voor goede wijnen moet je in Slovenië zijn, waardoor het als vakantiebestemming ineens wel héél hoog op onze must-list is beland. Iets om naar uit te kijken.

Beeld: Taste Slovenia

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in