Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Voor een hartjes-eiland hoef je echt niet naar Thailand

Het lekker dichtbij-alternatief voor verre droombestemmingen! Er zijn van die plekken waar je dolgraag eens heen zou willen, maar héél ver weg of peperduur zijn. In Europa zijn vaak bijna-identieke locaties te vinden waarvoor je veel minder lang hoeft te reizen en die ook meteen een stuk schelen ...

Voor een hartjes-eiland hoef je echt niet naar Thailand

Het lekker dichtbij-alternatief voor verre droombestemmingen!

Er zijn van die plekken waar je dolgraag eens heen zou willen, maar héél ver weg of peperduur zijn. In Europa zijn vaak bijna-identieke locaties te vinden waarvoor je veel minder lang hoeft te reizen en die ook meteen een stuk schelen in je CO2-compensatie, kijk maar.

Hartjeseiland

Een hartvormig eiland zoals Ko Kaeo Yai in Thailand is zonder twijfel een perfecte bestemming. Het 'Eiland van de Liefde', ook bekend als Galesnjak Eiland in Kroatië, doet daar niet voor onder. Op Google Earth kun je zien hoe perfect hartvormig dit eiland is. Dit weelderige, groene paradijsje, te midden van het azuurblauwe water, is privébezit, maar je kunt er wel een dagtocht naartoe maken en met toestemming mag je er ook kamperen.

Beeldige brug

Imposant beeld

In Lissabon staat eveneens het Cristo Rei, een enorm Christusbeeld dat is geïnspireerd op het wereldberoemde Christusbeeld in Rio de Janeiro. Eerlijk is eerlijk, dit 28 meter hoge beeld is wel 10 meter kleiner dan zijn heilige broer in Rio, maar toch een bezoek waard. Het staat vlakbij de Ponte 25 en een tocht in de lift naar het dak van de sokkel beloont je met een fantastisch uitzicht over de brug, de rivier en de wijde omgeving.

Waterval

Voor het donderende geraas van de Niagara Falls moet je helemaal naar de Verenigde Staten, terwijl de Godafoss op IJsland minstens zo indrukwekkend is. Er is een platform waar je de hele waterval kunt overzien, met de juiste lichtval regenbogen kunt spotten en soms ook het Noorderlicht kunt aanschouwen. Naar beneden klauteren kan ook, wel regenkleding aandoen: net als bij de Niagara stuift de nevel alle kanten op.

Bountyparadijs

Ballonvaren

Het is typisch een bucketlist-ding: ballonvaren over de Boeddhistische tempels en stupa’s van Myanmar. In absolute stilte glijd je over een prachtig landschap en een eeuwenoude beschaving. Dat kan ook dichterbij: in het Turkse Goreme stap je in het mandje om een serene vlucht te maken over het schitterende landschap van Cappadocië. Heuvels, vulkanen en in grillige rotsformaties uitgehakte huizen en dorpen – die tempels mis je helemaal niet.

Beroemde muur

Gekleurde huisjes

Curaçao staat bekend om haar beroemde gekleurde huisjes, maar is wel een eind vliegen. Neem dan Burano: vier eilandjes die per boot vanuit Venetië te bereiken zijn. De eilanden zijn gescheiden door grachten, maar zitten met bruggetjes aan elkaar. Autovrij, rustig en het is bijna onmogelijk om hier geen vrolijke selfie te maken.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met TravelHunter, voor al je bucketlist bestemmingen.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in