Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vakantie? 7 alternatieven voor Schiphol!

Voor als je toch wilt vliegen. Qua stressloos reizen en een beetje rekening houden met het klimaat kun je vliegreizen beter links laten liggen. Wil je toch naar een vliegbestemming, dan is Schiphol Airport momenteel niet de meest aantrekkelijke hub voor vertrek en aankomst, gezien de ellenlange r...

Vakantie? 7 alternatieven voor Schiphol!

Voor als je toch wilt vliegen.

Qua stressloos reizen en een beetje rekening houden met het klimaat kun je vliegreizen beter links laten liggen. Wil je toch naar een vliegbestemming, dan is Schiphol Airport momenteel niet de meest aantrekkelijke hub voor vertrek en aankomst, gezien de ellenlange rijen, vertragingen en geannuleerde vluchten.

Uit onderzoek van reiswebsite Holidayguru.nl blijkt dat meer dan 61% van de vakantiegangers deze zomervakantie een alternatief zoekt voor een vertrek vanaf Schiphol. Daarom: de beste alternatieven op een rij.

Eindhoven en Düsseldorf Airport populairste alternatieven 

Vanuit Nederland is een groot aantal luchthavens goed te bereiken met de auto of de trein, ook over de landsgrenzen. In totaal komen zeven airports in aanmerking als alternatief voor Schiphol. Uit het onderzoek blijkt dat men in 64% van de gevallen Eindhoven Airport als alternatieve vertrekluchthaven overweegt voor de komende zomervakantie. Ook Düsseldorf Airport (38%) en Brussel Zaventem (25%) worden in veel gevallen overwogen door vakantiegangers.

Vliegtickets het goedkoopst vanaf Keulen-Bonn Airport 

Uit onderzoek blijkt dat een vertrek vanaf Keulen-Bonn Airport aanzienlijk goedkoper is dan vanaf Schiphol Airport. Zo kun je in augustus al voor 26 euro een retourticket boeken naar Milaan. Gemiddeld zijn de ticketprijzen vanaf Keulen-Bonn Airport 22% voordeliger. Ook met een vertrek vanaf Münster Osnabrück (18% goedkoper) en Brussels Charleroi (16% goedkoper) bespaar je op het vliegticket. Alleen Rotterdam Airport is qua vliegtickets duurder dan Schiphol tijdens de zomervakantie. Gemiddeld genomen ben je 28% duurder uit vanaf Rotterdam Airport in augustus.

Welke vertrekluchthaven moet ik kiezen?

Ben je van plan om een zomervakantie te boeken vanaf een andere luchthaven dan Schiphol, dan zijn er veel alternatieven.

In dit overzicht vind je alternatieve luchthavens met informatie over reistijd, reiskosten, het verschil in ticketprijzen en meer. Bekijk hier de interactieve kaart met alternatieve luchthavens voor jouw zomervakantie en actuele informatie met betrekking tot de situatie op Schiphol. 

Illustratie (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in