De lekkerste streekgerechten, fijne crémants, een rijk buitenleven, Middeleeuwse kastelen en luxe hotels. Voor een culinaire relaxreis, moet je zeker weten in Luxemburg zijn.

Ze weten wat genieten is, in Luxemburg. Pure gastronomische luxe, op maar zo’n vier uur rijden van Nederlandse bodem. Een paar tips van de redactie van Nouveau.

Proeven van de stad
Check in Luxemburg-Stad in bij hotel Le Place d’Armes, een van de leukste hotels van het hele land. De 28 suites zijn allemaal uniek, en in het hotel vind je direct drie restaurants die enorm de moeite waard zijn, van ongedwongen (Le Plëss en Café de Paris) tot Michelin (La Cristallerie). Wandel daarna door de prachtige Middeleeuwse stad naar het oude Casino Bourgeois, waar lunch of afternoon tea wordt geserveerd in de charmante brasserie.

De paden op
Ook buiten de hoofdstad is het genieten in Luxemburg. Zoek dus zeker ook de natuur op. Bijvoorbeeld de Luxemburgse Ardennen, waar boetiek- en designhotel Le Clerveaux op je wacht aan de voet van het kasteel van Clerveaux. Met prachtige kamers, een grote spa én een fijne cocktailbar met uitgebreide borrelkaart.

Op wijntrip? Ga dan naar Hotel de l’Ecluse. Met moderne kamers, een fijne mini-spa én volop uitzicht op de Moezel. Onze aanraders: ga er lekker wandelen of fietsen door het mooie landschap, en prik ’s avonds een vorkje in het hotelrestaurant Pier 29, waar streekgerechten worden gecombineerd met de fijnste crémants (en ook een speciaal bubbelmenu wordt geschonken).

Het beste van meerdere landen
Ook in de stad zelf is er allerlei fijns te eten. Boek een tafel bij Mosconi, waar alle ingrediënten uit Italië komen (het voordeel van de centrale ligging van Luxemburg!). Het achtgangen-pastamenu is er een om van te dromen.

Bij Brasserie Guillaume zijn ze gespecialiseerd in zeevruchten, en ook die komen van buiten de stad. Om precies te zijn van de befaamde vismarkt in Parijs. Verder wordt er gewerkt met biologische streekproducten. Dineren in een ontspannen sfeer, maar met bordjes op niveau.

Toch liever een authentiek Luxemburgs maal? Schuif aan bij Am Tiirmschen in de oude stad voor streekfavorieten zoals Judd mat Gaardebounen (gerookt spek met tuinbonen) en Rieslingspaschtéit (rieslingpastei).

Wanneer gaan we?

Voor meer informatie: Visit Luxembourg