Disneyland Paris is bijna 30 en dat wordt in stijl gevierd.

Op 12 april 1992 opende Disneyland Paris haar deuren en sindsdien hebben al 375 miljoen mensen zich ondergedompeld in het resort.

Bij het jubileum hoort de nieuwe show 'Dream and shine brighter', die meerdere keren per dag zal worden opgevoerd op Central Plaza, voor het geheel opgeknapte kasteel van Doornroosje.

Die heeft als thema's 'de kracht van het lachen, passie en dromen vieren'. Er doen meer dan 30 Disneyfiguren en dansers aan mee, in nieuwe iriserende kostuums met nieuwe praalwagens en een nieuwe soundtrack.

Article continues after the ad

Stella x Minnie

Voor de 30ste verjaardag van het Franse park deed Minnie een beroep op de Britse ontwerper Stella McCartney om haar eerste chique broekpak te creëren dat gedragen zal worden in het Franse park.

“Het is een eer om te werken met de enige echte, iconische Minnie Mouse”, aldus Stella. “Ik heb een aangepaste outfit voor haar ontworpen ter ere van de 30ste verjaardag van Disneyland Paris.

Minnie heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad. Wat ik zo leuk vind aan Minnie is het feit dat ze geluk, zelfexpressie en authenticiteit belichaamt en dat ze mensen van alle leeftijden over de hele wereld inspireert. Bovendien heeft ze zo’n geweldige stijl!

Ik wilde dat Minnie haar allereerste broekpak zou dragen in Disneyland Paris, dus heb ik een van mijn iconische kostuums – een blauwe smoking – ontworpen met stoffen van verantwoorde herkomst.

Deze nieuwe kijk op haar kenmerkende stippen maakt van Minnie Mouse een symbool van vooruitgang voor een nieuwe generatie. Ze zal het dragen ter ere van Women’s History Month, dat op 6 maart 2022 begint. Ik kan niet wachten tot je deze nieuwe look in Walt Disney Studios Park ziet!"

Illuminations

Bij het vallen van de avond wordt aan de gasten een nieuw betoverend moment aangeboden, voorafgaand aan ‘Disney Illuminations’. De nieuwe pre-show, Disney D-Light, combineert videoprojecties, verlichte waterstralen, lichteffecten, mist, beroemde Disney-liedjes en vooral drone-choreografieën om een extra vleugje magie te brengen rond het iconische Kasteel van Doornroosje.

Het is de eerste keer dat een Disney Park de dronetechnologie gebruikt als onderdeel van een dagelijkse buitenshow boven haar Kasteel. 200 drones zullen een sprankelende ‘30’ in de lucht vormen, recht boven het Kasteel van Doornroosje, terwijl het nieuwe themalied ‘Un monde qui s’illumine’, dat is gemaakt voor de 30ste verjaardag, op de achtergrond wordt gespeeld.

Voor meer informatie: Disneyland Paris

Foto's (c) Getty Images, Disneyland Paris

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in