Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Schiphol schrapt ook deze zomer vluchten

Stel, je hebt al een vakantie geboekt, wat nu? Schiphol gaat een nog onbekend aantal vluchten schrappen om de zomerdrukte het hoofd te bieden, zo melden bronnen aan Nu.nl en het Algemeen Dagblad. Het zorgt voor grote onrust onder reizigers, reisorganisaties worden platgebeld door verontruste klan...

Schiphol schrapt ook deze zomer vluchten

Stel, je hebt al een vakantie geboekt, wat nu?

Schiphol gaat een nog onbekend aantal vluchten schrappen om de zomerdrukte het hoofd te bieden, zo melden bronnen aan Nu.nl en het Algemeen Dagblad. Het zorgt voor grote onrust onder reizigers, reisorganisaties worden platgebeld door verontruste klanten. Reiskoepel ANVR verwacht zeker tientallen miljoenen euro's schade en spant een rechtszaak aan tegen Schiphol. 

Een woordvoerder van Schiphol wijst erop dat in een eerder gepresenteerd actieplan over de zomerdrukte al gerept werd over het annuleren van vluchten. De verwachting is dat de luchthaven vrijdag de uitwerking van de plannen officieel presenteert. Mogelijk wordt in de loop van donderdag al meer bekend. Verdere informatie geeft Schiphol nog niet.

De luchthaven kampt met personeelstekorten onder beveiligers en afhandelaars. In combinatie met de toegenomen stroom vakantiegangers zorgt dit al weken voor grote drukte, met soms geannuleerde en vertraagde vluchten tot gevolg.

Wat nu?

Stel, je hebt al geboekt om te vliegen vanaf Schiphol, wat nu? Dan wordt het, even kort door de bocht, omboeken, vliegen vanaf een andere luchthaven of een annulering. Achter de schermen wordt momenteel heel hard gewerkt om te kijken wat waar mogelijk is. Veel speelruimte is er niet, want ook andere vliegvelden in Europa kampen met personeelstekorten.

Hoe frustrerend het ook is, heb nog even geduld voor er meer duidelijkheid is. De verwachting is dat de reisorganisaties klanten die een pakketreis hebben geboekt pas midden volgende week duidelijkheid kunnen geven. Mensen die een los ticket hebben geboekt weten waarschijnlijk rond of net na het weekend meer. 

"We zijn echt ontzettend kwaad dat er nog steeds niets duidelijk is. We worden hier tureluurs van, en alle reizigers ook," zegt Frank Oostdam, voorzitter van ANVR, in het AD.

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in