Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sakura! De Japanse kersenbloesem bloeit bijna

Schoonheid om stil van te worden. Het is even de vraag of het mondkapjesseizoen voorbij zal zijn als de kersenbloesem (Sakura) in Japan in bloei staat.  Zo ja – het is een ervaring voor de bucketlist (en anders bloeien ze in 2021 gewoon weer) De bomen bloeien kort (gemiddeld van begin maart op de...

Sakura! De Japanse kersenbloesem bloeit bijna

Schoonheid om stil van te worden.

Het is even de vraag of het mondkapjesseizoen voorbij zal zijn als de kersenbloesem (Sakura) in Japan in bloei staat.  Zo ja – het is een ervaring voor de bucketlist (en anders bloeien ze in 2021 gewoon weer)

De bomen bloeien kort (gemiddeld van begin maart op de zuidelijke Okinawa-eilanden via Kyoto en Tokio in begin april tot de noordelijke Hokkaido-eilanden in eind mei. In het hele land heerst intussen ongevaarlijke Sakura-koorts: de kersenbloemen komt terug in drankjes, toetjes en make-up en de bloeibewegingen worden eindeloos besproken.

De bekendste Sakura hotspots zijn Tokio’s Ueno Park, Hamarikyu Gardens en Shinjuku Gyoen. In Kyoto zijn dat  Maruyama Koen en het Philosopher’s Path.

Fuji Five Lakes is een goede plek om de favoriete berg van het land te zien en de meeste kastelen in Japan zijn omringd door kersenbomen.

Sakura staat in Japans symbool voor alles wat fijn is aan het voorjaar: schoonheid, nieuw leven, voorspoed en romantiek. E wordt met hele gezinnen onder de bomen gepicknickt, het Hanami ritueel gaat gepaard met bento-dozen vol met lekkers en kopjes sake.

Eerlijk is eerlijk: het kan zo druk zijn, dat de sereniteit er snel vanaf is. Wie er niet tegenop ziet van het geijkte pad te gaan zijn Kawazu in begin maart, Kakunodate eind april en Megijima (niet te verwarren met Miyajima) Island in begin april plekken waar het ook beeldschoon is, maar een stuk rustiger. Boek een verblijf in de buurt, ga lopen bij zonsopkomst: onvergetelijk.

Foto's (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in