Slovenië, Bled
Slovenië, Bled

Vijf trends om naar uit te kijken.

Stel nou dat het Red Team gelijk heeft en we halverwege 2021 terug kunnen naar het normale normaal, gaan we dan ook weer reizen als vanouds? Trendvoorspellers Rose Dykins en Marisa Cannon hebben daar zo hun twijfels over en destilleerden samen met Globetrender vijf reistrends van de toekomst.

Paspoortvrije vakantie

De staycation is here to stay. Omdat de schrik er toch nog een beetje in zit, omdat veel regeringen vakantie in eigen land blijven aanmoedigen en omdat 2020 heeft bewezen dat je niet per se heel ver weg hoeft om het leuk te hebben.

Article continues after the ad

Bastei-brug in Duitsland

Dus Nederland blijft hot, maar ook omliggende landen als België en Duitsland. Actieradius: alles waar je op één dag met de auto heen kunt rijden, minus Engeland, omdat niemand nog een idee heeft hoe de Brexit gaat uitpakken voor toeristen uit Europa.  

Duurzamer reizen

Tijdens de Europese lockdown van dit voorjaar zakte de dagelijkse CO2 uitstoot met 58 procent omdat er minder gevlogen en gereden werd.

De Transcantabrico Gran Lujo treint luxe door Noord-Spanje

Hoewel het vliegverkeer beslist weer op gang zal komen, voorzien de trendwatchers toch groeiende voorkeur voor duurzamer vervoer (zoals per luxe trein of met e-Campers).

Wildernis, graag

Massatoerisme is op zijn retour, in plaats van hutje-mutje in een resort zal de vraag naar natuurbelevingen groeien. De uitdaging is hier ervoor te zorgen dat het dan dáár niet te druk wordt. Camping en glamping zullen groeien...

... Noorwegen ↑ Finland, Zweden, IJsland, Groenland en Polen maken goede kans de nieuwe vakantielanden te worden, ook met het oog op de groeiende kans op heftige hittegolven in het zuiden.

'I vant to be alone'

Vakanties krijgen een Greta Garbo-tintje: behoefte aan op jezelf zijn of toch minimaal en petit comité. Dat kan op een eilandje in de Vinkeveense Plassen zijn of in een berghut in Noorwegen of Oostenrijk...

... maar ook op een boot of vakantiehuis, die je dan samen met familie of vrienden huurt. Alleen wil dus niet zeggen 'in je eentje', het kan ook slaan op mensen uit je eigen bubbel, met wie je onder elkaar kunt zijn. Deze foto is gemaakt in Finland.

De reis van je leven plannen

In plaats van tig keer per jaar spotgoedkoop naar Spanje vliegen zal er volgens de trendwatchers meer geld worden uitgegeven aan één unieke reiservaring die wat langer duurt. Dan kun je denken aan een zonsverduistering in Argentinië...

(c) Latitude Expeditions

... kamperen onder de sterren in Oman, een cruise naar Antarctica, een exclusieve safari of per boot naar het noorderlicht. Het gaat dan minder om de luxe van een resort of drie weken luieren op een strand, maar meer om de beleving en de herinneringen.   

Foto's (c) Pixabay

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in