Waar moet je eens rekening mee houden?

Per 15 mei worden de reisadviezen weer per land beoordeeld. Naar alle waarschijnlijkheid kan er dan weer vakantie worden gevierd in bestemmingen als Portugal en Griekenland

Article continues after the ad

Helemaal als vanouds boeken en gaan is het uiteraard nog niet. We vroegen reissite HolidayGuru om vijf gouden tips voor het zo veilig mogelijk boeken van een vakantie in coronatijden.  

Boek een pakketreis

Inmiddels is 32% van alle Europeanen gevaccineerd met ten minste één prik. Mede daardoor gaan nu de eerste grenzen weer open. De kans dat landen hun grenzen sluiten, blijft aanwezig. Boek daarom een pakketreis.

(c) Fabio Fistarol

Reisorganisaties die aangesloten zijn bij de ANVR hebben een uitvoer- en vervoersplicht. Kan jouw vakantie vanwege lokale maatregelen niet doorgaan, dan krijg je je geld terug. Daarnaast kun je niet vast komen te zitten op je vakantieadres, wel zo prettig.
 

Lees het annuleringsbeleid

Voorkom verrassingen en lees dit keer wel die kleine lettertjes. In de annuleringsvoorwaarden van reisorganisaties staat precies beschreven wanneer een reis geannuleerd mag worden.

Noorwegen (c) Vidar Nordli-Mathisen

Door de coronacrisis gaan veel reisorganisaties, airlines en accommodaties flexibel om met annuleren. Zo kun je vaak nog tot vlak voor vertrek kosteloos omboeken.
 

Bekijk het reisadvies

Kijk van tevoren wat de situatie is in het land weer je heen wilt reizen. Met een reisorganisatie ga je alleen op vakantie naar landen met een positief reisadvies (groen of geel).

Door de huidige coronasituatie kan het echter voorkomen dat landen met een positief reisadvies wel strenge toelatingseisen stellen (bijvoorbeeld quarantaine bij aankomst). De website van Buitenlandse Zaken verzamelt informatie over alle bestemmingen en geeft naast een algemeen reisadvies ook tips met betrekking tot de bestemming. Je kunt ook terecht bij de ANWB Reiswijzer.
 

Bezoek een minder toeristische regio

In veel Europese landen is het dragen van een mondkapje in binnenruimtes verplicht. Daarnaast dien je overal nog anderhalve meter afstand te houden.

Vermijd drukke gebieden en grijp deze kans aan om minder toeristische bestemmingen te bezoeken. Geniet bijvoorbeeld van de ruimte en natuur in ↑ Slovenië of bezoek het mooie Galicië in Spanje.

Boek een halfpension of all inclusive vakantie 

Eten in een lokaal restaurant tijdens je vakantie is misschien wel het leukst om te doen. Wil je meer zekerheid en ruimte tijdens het avondmaal kies dan voor een verblijf op basis van halfpension of all inclusive.

Mochten restaurants dichtgaan of heb je geen zin om te veel onder de mensen te komen, dan blijf je lekker in de bubbel van je hotel. En, zin om te gaan?

Foto's (c) Pixabay, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in