Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Portugese stranden om van te dromen

Bekroond én veilig, voor als je toch even weg wilt.  Portugal is weer toegankelijk voor vakantiegangers uit Nederland, met de beperkingen waar je inmiddels vermoedelijk wel mee bekend bent: afstand houden, rekening houden met controles, mondkapjes bij je hebben, beetje zelfredzaam zijn. Voor wie ...

Portugese stranden om van te dromen

Bekroond én veilig, voor als je toch even weg wilt. 

Portugal is weer toegankelijk voor vakantiegangers uit Nederland, met de beperkingen waar je inmiddels vermoedelijk wel mee bekend bent: afstand houden, rekening houden met controles, mondkapjes bij je hebben, beetje zelfredzaam zijn. Voor wie houdt van zon, zee en strand is het een fijne bestemming, want met een kunstlijn van meer dan 830 kilometer kun je in Portugal genoeg stranden vinden die veilig en prettig zijn om te verblijven met familie of met een kleine groep vrienden.

Een groot aantal stranden en rivierstranden in Portugal ontvangt jaarlijks dan ook de blauwe vlag, een erkenning voor de uitstekende condities die ze bieden. Drie Portugese stranden zijn onlangs door 'European Best Destinations' uitgeroepen tot de meest veilige in Europa.

Benieuwd of het rustig is of niet op het strand dat je wilt bezoeken? Check dan de speciaal ontworpen Info Praia app voor realtime informatie. Dus, waar kun je zoal terecht?

Algarve

Praia da Marinha | ©AT Algarve

Bij Algarve denk je gelijk aan zon, strand en de vele terrasjes die perfect aansluiten op de stranden die Algarve te bieden heeft. Met de opkomst van het COVID-19 virus is ruimte een belangrijkste factor geworden. In de Algarve strekt het zand van de stranden zich uit zover je kan zien. Stranden omgeven met gouden kliffen, verlaten eilanden die de grens tussen de rivier en de zee markeren en kleine baaien beschut door de rotsen. Het strand Meia Praia in Lagos is een van de drie die door European Best Destinations is verkozen tot een van de meest veilige in Europa. De Praia da Marinha is tot ‘Golden Beach’ benoemd. Het water is daar helder en ideaal om lekker te snorkelen. Een bezoek aan de grotten per boot is hier ook zeker aan te raden.

Alentejo

Comporta | ©Alentejo Promotion Office

Vlaktes beginnend bij de Taag die niet lijken te stoppen. De Alentejo heeft van zichzelf de ruimte al mee en dat is vooral heerlijk als je een stuk strand voor jezelf wil. Eén van de langste stranden in Portugal is hier te vinden: Comporta is liefst 20 kilometer lang. Soms kun je er uren zitten zonder dat je iemand ziet. Ook dit strand is verkozen door 'European Best Destinations' als een van de meest veilige in Europa. Alentejo beschikt over een kustlijn van ruim 100 kilometer aan gouden zandstranden en is het hele jaar door een heerlijke plek voor surfers van alle niveaus. Vooral de stranden bij Zambujeira do Mar, Almograve, Tróia en Ilha do Pessegueiro zijn zeer geschikt voor surfen, bodyboarden en kitesurfen.

Lisboa

Arrábida | ©@Turismo de Lisboa

Aan de kust van Lissabon zijn heel wat stranden te vinden. Het is de enige Europese hoofdstad met stranden aan de Atlantische Oceaan. De kust telt meer dan twintig stranden met een blauwe vlag. Ook zijn een aantal stranden perfect voor surfers en het beoefenen van verschillende watersporten. Deze regio staat namelijk bekend om de beste golven in Europa, voornamelijk Praia do Guincho, Ericeira, Costa da Caparica of Sesimbra. In de buurt van Setúbal is Parque Natural da Arrábida een aanrader. Prachtige kleine baaien met mooie stranden en lokale restaurants waar je heerlijke verse vis kunt eten.   

Centro de Portugal

Nazaré - surfer | ©WilsonRibeiro

In Centro de Portugal kun je in het binnenland bergen en kleine dorpjes vinden. Aan de zee zetten de authentieke vissersdorpen en uitgerekte zandstranden met verschillende watersportactiviteiten de toon. Hier bevinden zich ook beroemde surfspots die surfers van over de hele wereld aantrekken. Voor perfecte golven ga je naar Peniche en naar Nazaré. Dit charmante vissersplaatsje heeft een heerlijk breed zandstrand, afgeschermd door steile kliffen. Nazaré staat internationaal bekend om de jaarlijks terugkerende metershoge golven in de winter. Surfers van over de hele wereld komen hier dan samen. 

Porto & Noord Portugal

Vila Nova de Âncora | ©Associação de Turismo do Porto e Norte, AR

Porto is het hele jaar door een populaire bestemming voor toeristen. De stranden zijn er niet al te druk en je kunt in alle rust genieten van de ruimte. Het noorden van Portugal heeft prachtige plekken met de ruige Atlantische oceaan aan zijn zijde. Je kunt watersporten op het rustige strand van Vila Praia de Âncora. Een authentiek kustplaatsje met een breed goudkleurig zandstrand en een prachtige baai. Eén van de meest romantische stranden van Noord-Portugal is Praia do Senhor da Pedra. Wil je lekker actief blijven, ga dan naar Praia da Frente Azul en maak een heerlijke strandwandeling. Bezoek dan ook Viana do Castelo en haar vissershaven met leuke stadsstranden, zoals Praia do Norte.

Azoren

São Miguel Caloura - peddelsurfen | ©Azoresphotos.visitazores 

Op de Azoren kun je echt tot rust komen. De eilanden liggen ver weg van het vaste land en de stranden benadrukken dit vrije gevoel. Omgeven door prachtig uitzicht zijn de stranden van de Azoren de perfecte plek om tot rust te komen. Er is keuze uit meer dan 40 stranden op de Azoren, variërend van kleine hotspots en de geheime stranden waar niemand te vinden is. Naast de gebruikelijke watersportactiviteiten zijn er veel mogelijkheden om veilig en op afstand met een boot het water op te gaan. Zo kun je je ogen uitkijken naar de prachtige zeedieren die de Atlantische Oceaan met zich meebrengt. Ook bevinden zich op de Azoren natuurlijke zwembaden zoals Ferraria, Poça Simão Dias en Caloura. Die zijn voorzien van kristalhelder water omringd door rotsformaties van gestolde lava die in de loop der eeuwen door de zee zijn gevormd.  

Madeira

Porto Santo | ©VisitMadeira

Madeira is een archipel die bestaat uit verschillende eilanden. Je hebt het hoofdeiland Madeira, maar ook andere kleine eilanden zoals Porto Santo en Desertas. Het gouden zandstrand van Porto Santo is wereldberoemd en is ook één van de, door 'European Best Destinations' verkozen, veiligste en schoonste stranden van Europa. Het zandstrand staat bekend om de therapeutische eigenschappen die het zand met zich meebrengt. Tijdens ‘Psammotherapie’ (therapie op basis van heet zand), worden zeewaterbehandelingen en warme zandbehandelingen met elkaar afgewisseld. Aan de noordkust van het eiland Madeira bevinden zich de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz, te midden van een schilderachtig landschap waar de groene natuur in contrast staat met de zwarte rotsen en de blauwe zee. De zwembaden zijn op natuurlijke wijze gevormd tussen de rotsen. Het water wordt iedere dag ververst door de getijden. Iets voor jou?

Foto's © Visit Portugal

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in