Zon, zee, wellness en culinair genieten. Wat wil je nog meer?

Nu het weer mag, kunnen we niet wachten om een winterse getaway te boeken. Maar waar gaat de reis naartoe? Wij tippen Thailand, en wel om drie zéér overtuigende redenen.

Sta je ook zo te popelen om weer een verre reis te maken? En heb je na onze druilzomer behoefte aan zon, zee, strand en luxe? Dan moet je deze winter op het Thaise eiland Phuket zijn. Eén van de weinige Aziatische zonbestemmingen die weer helemaal open is voor gevaccineerde, internationale reizigers. Wij helpen je vast op weg met de nodige toptips.

De stranden zijn legendarisch
De Parel van de Andamanse Zee, zoals het grootste eiland van Thailand ook wel genoemd wordt, is gelijke delen tropisch eiland, luxe wellnessresort en gastronomische grootheid. Dankzij de internationale luchthaven kun je er makkelijk komen. En door de gekke tijden die we achter ons laten, heb je deze winter nog meer dan ooit het rijk alleen. Of nou ja, sommige stranden deel je misschien met de zeeschildpadden. Onvergetelijk.

Die stranden vallen allemaal in de categorie wit, azuurblauw, warme wateren, kokosnoten in de bomen. Zelfs populaire stranden als Patong en Karon zijn momenteel nog een stuk stiller dan normaal, maar we willen je ook deze twee geheime toppers tippen: ga zeker eens kijken op Laem Sing en Layan. Zin in iets actievers? Dan kun je bijna overal snorkelen, duiken, kajakken, surfen en vissen.

Wellness is er een serieus luxe aangelegenheid
Even uit-gestrand? Dan duik je in Thailand natuurlijk een wellnessresort in, want het aanbod is enorm. Begin met een kruidige stoomsessie of een bad vol bloemen. Boek een full body scrub met zout en rijst. Geniet van een massage met warme kokosolie, jasmijn en ylang-ylang. Of verdiep je in yoga en meditatie.

Wellness wordt op dit eiland serieus genomen, zoveel is wel duidelijk. Zoek je een bijzonder (en lekker luxe) plekje dan raden wij je de excluvieve spa’s van het Banyan Tree Intercontinental in Amatara en The Slate in Anantara aan.

Van streetfood tot Michelinsterren
En dan is er natuurlijk de innerlijke mens nog: op vakantie wil je lekker eten en dat kan natuurlijk in Thailand. Van legendarisch streetfood (bestel sowieso ergens Go La-noedels) tot heerlijke zeevruchten (krab in gele currysaus).

Ooit was Phuket een handelshaven met waar uit India, Persië, Portugal en zelfs Nederland. Het is dus een heerlijke smeltkroes van culturen en invloeden. Wil je een avondje op luxe, dan ga je zeker even langs bij de Nederlandse chef Jimmy Ophorst. Hij kookt in zijn restaurant PRU letterlijk de sterren van de hemel. Michelinsterren dus: hij heeft er eentje én scoorde onlangs ook nog eens de eerste groene ster van Thailand.

Meer weten over Phuket? Klik dan hier.

Beeld: Toerisme Thailand/Banyan Tree Phuket

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in