Even geen verre reizen deze zomer, maar Peru verwelkomt je evengoed.

Ga je niet op reis maar wil je toch even weg deze zomer? Dan kun je op digitale reis door Peru. Langs de Machu Picchu, op naar de Huacachina Oase en aan het Titicacameer.

Er is nu een soort van 'best of Peru' online te bezoeken en ontdekken. Hopelijk natuurlijk ter inspiratie van een toekomstige reis, maar ook leuk als je gewoon even weg wilt dromen bij het prachtige Inca-land.

Article continues after the ad

Met Google Streetview 'bewandel' je zelf Machu Picchu, neem je een kijkje in de citadel, scrol je naar uitkijkpunten en bewonder je de binnenplaats. Er is ook een digitale tour beschikbaar die je vertelt over de geschiedenis en architectuur terwijl jij lekker rondscrolt. Zelfs aan de alpaca's is gedacht.

Op Google Earth kun je bij Discover Peru terecht voor meer bezienswaardigheden op Peruaanse bodem. De Colca Canyon bijvoorbeeld, twee keer zo diep als de Grand Canyon. Of het Titicacameer met zijn drijvende eilandjes. De Nasca-lijnen. Of de Huachina Oase, middenin de woestijn.

De mogelijkheden voor de armstoelreiziger zijn eindeloos. Doe er je voordeel mee.

Beeld: Interface Tourism

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in