Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Op zoek naar rust? Op deze 7 plekken in Europa vind je het

Voor een 'Far from the madding crowd' vakantie. Sommige mensen genieten enorm van de drukte van een grote stad, anderen willen ook wel eens even helemaal niemand zien. Voor wie zin heeft in ruimte en rust, tippen we deze bestemmingen. Verwacht er geen accommodaties met grote luxe, wel onvergeteli...

Op zoek naar rust? Op deze 7 plekken in Europa vind je het

Voor een 'Far from the madding crowd' vakantie.

Sommige mensen genieten enorm van de drukte van een grote stad, anderen willen ook wel eens even helemaal niemand zien. Voor wie zin heeft in ruimte en rust, tippen we deze bestemmingen. Verwacht er geen accommodaties met grote luxe, wel onvergetelijke landschappen.

Pico, Portugal

Pico is het op één na grootste eiland van de Azoren. Tussen maart en oktober is het er goed walvissen en dolfijnen spotten en je kunt er ook duiken.

Er zijn wijngaarden en je kunt er wandelen en hiken. In de zomer is het er niet bloedheet (gemiddeld 22 graden) en in de winter is het er niet koud: gemiddeld zo'n 15 graden.  

Peaks of the Balkan

Ben je een redelijk ervaren wandelaar, dan kun je je hart ophalen aan de Peaks of the Balkan route, een 191 km lang rondje door Albanië, Kosovo en Montenegro.

Je kunt delen van het pad lopen, wil je de hele ronde doen, dan kost dat je ongeveer twee weken over eeuwenoude, stille paden. Het landschap wisselt van alpen en valleien tot gletsjermeren en bergdorpjes.

Wales

In nationale parken Brecon Beacons en Snowdonia ben je al snel lekker op jezelf. Het landschap is prachtig: groene bergen, glasheldere meren, malse weilanden. Naast dagtochten kan je er mooie meerdaagse trektochten maken.

De Beacons Way is een wandelpad van 161 km dat start in Chester. Deze wandeling kan in 8 of meer dagen gemaakt worden en gaat fors op en neer over de heuvels.

De Marches Way loopt van Chester naar Cardiff en is maar liefst 350 km lang. Deze lange tocht gaat door bossen en wouden, riviervalleien en platteland. 

Voor alle wandelingen geldt dat de natuur in Wales wilder is dan de meeste mensen denken: bereid je goed voor en plan het liever niet in de winter, als rustig eerder 'desolaat' lijkt.

Wil je echt even helemaal los van alles, dan kun je terecht op Bardsey Island. Dit ligt op drie kilometer varen van het schiereiland Llyn in noordwest Wales en is al sinds de zesde eeuw een belangrijke religieuze plek. Er staan negen vakantiehuisjes zonder elektriciteit, laat staan wifi.

Thethi, Albanië

Het dorpje Thethi in noord-Albanië is omringd door hoge groene bergen. Er zijn amper verharde wegen, dus weinig verkeer, daarom staat het ook wel bekend als Eden in Europa.

Je kunt er wandelen en de beste periode om te gaan is het vroege najaar, het voorjaar en de vroege zomer, daarna wordt het vaak te warm.

Orkney, Schotland

Hoy is het grootste van de 72 Orkney Island. In het zuiden wonen zo'n vierhonderd Schotten en vind je accommodaties zoals hostels en vakantiehuisjes, in het noorden is het een en al heuvels, kliffen en uitzichten.

Covadonga, Spanje

Door het Picos de Europa National Park in Asturias rijden is al een adembenemende ervaring. Neem een voetpad naar de Cavadonga Meren en je waant je in een decor van Tolkien, maar dan zonder eenhoorns. Wel uitzicht op eeuwige sneeuw en hooguit wat koeien en geiten te zien.

Franse Pyreneeën

Bij het zuiden van Frankrijk denk je misschien aan mondaine drukte, maar de Franse Pyreneeën zijn adembenemend woest, rustig en aards.

We tippen de abdij van Saint-Martin-du-Canigou, die een uurtje hiken op de Canigóberg ligt. Je bent omringd door bergtoppen, je hoort er alleen vogels en bij de monniken kun je even bijkomen voor de terugweg.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in