Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Oostenrijk versoepelt inreisregels, wintersport - here we come!

Yay, de quarantaineplicht is van de baan.  Oostenrijk laat vanaf maandag de quarantaineplicht vervallen voor Nederlanders die geen boosterprik hebben gehad. Dat meldt het Oostenrijks Toeristenburo, dat die informatie heeft verkregen via de Oostenrijkse overheid. Wie geen booster heeft gehad, moet...

Oostenrijk versoepelt inreisregels, wintersport - here we come!

Yay, de quarantaineplicht is van de baan. 

Oostenrijk laat vanaf maandag de quarantaineplicht vervallen voor Nederlanders die geen boosterprik hebben gehad. Dat meldt het Oostenrijks Toeristenburo, dat die informatie heeft verkregen via de Oostenrijkse overheid. Wie geen booster heeft gehad, moet nu nog tien dagen in quarantaine bij binnenkomst.

De versoepelingen gelden voor Nederland en nog dertien andere landen die vanwege de opmars van de omikronvariant op een hoogrisicolijst stonden.

Nu die virusvariant ook in Oostenrijk dominant is, heeft de regering besloten de veertien landen van de lijst te halen, melden media in het Alpenland.

Oostenrijk laat in principe nog steeds alleen reizigers toe die volledig zijn gevaccineerd of recent zijn hersteld van een coronabesmetting.

Een negatieve testuitslag blijft ook verplicht, tenzij iemand een booster heeft gehad. Om bijvoorbeeld hotels en restaurants in het land binnen te komen is ook een vaccinatie- of herstelbewijs nodig (het zogeheten 2G-beleid).

De huidige inreisbeperkingen werden eind december ingesteld. Veel Nederlanders vertrokken een paar dagen voordat de regels ingingen halsoverkop naar Oostenrijk om zonder quarantaineplicht het land binnen te komen. Het land is de meest geliefde wintersportbestemming van Nederlanders.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in