Het Kasteel van Loppem
Het Kasteel van Loppem

Het buitenland dichtbij: logeren in origineel erfgoed. 

Brugge ken je vast wel, het is een wonderschoon Middeleeuws stadje waar het bijna onmogelijk is lelijke foto's te maken. Eromheen ligt een mooi groen gebied waar het goed wandelen en fietsen is, met opmerkelijk veel leuke mogelijkheden tot overnachten, zoals een B&B in een oud stationsgebouw, een binnenvaartschip, een kasteel, een molen en een pastorie.   

Het Brugse Ommeland grossiert in historische landschappen en verborgen plekken. Kastelen en abdijen, mysterieuze plekken in het bos, natuurdomeinen met een militair kantje of een dorp met een bizar grote kerk - je vindt het er allemaal. Stuk voor stuk verborgen plekken of iets bekendere plekken met een verborgen kantje..

Article continues after the ad

Kasteel en sterrenwacht Beisbroek

... die leuk zijn om te ontdekken als je een paar dagen over de grens wilt, maar toch dicht bij Nederland wilt blijven. Deze zomer zijn er onder andere 'boskamerconcerten' in de open lucht en wordt er een pop-up blote voetenpad geopend. Goede bestemming voor als je van wandelen en fietsen houdt!   

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in