Micro-avonturen in de natuur en dichtbij huis.

Met de meivakantie in het vooruitzicht, lanceert het duurzame reisplatform Honeyguide morgen (23 april 2021) een app vol unieke plekken in eigen land met positieve voetafdruk. Met de lancering wil de app als een van de eerste organisaties in de Nederlandse reiswereld de keuze voor duurzaam reizen en beleven toegankelijk en gemakkelijk maken.

Duurzaam op pad gaan was nog nooit zo gemakkelijk

Consumenten willen steeds vaker bewuste keuzen, de app helpt daarbij. “We willen mensen ontzorgen als het aankomt op het vinden van plekken en activiteiten met positieve impact," zegt Amanda de Nijs, manager van Honeyguide. "Door een bewuste keuze de standaard te maken hopen we dat steeds meer mensen deze manier van reizen en vrije tijd omarmen.” Alle 500+ kleinschalige locaties, activiteiten en ondernemers in de Honeyguide app zijn verbonden aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. “Iedere plek en activiteit maakt op zijn eigen manier het verschil, groot of klein.”

Een community van bewuste reizigers tipt lokale plekken met impact

De lancering van de app is nog maar het begin. “Het doel is om het aanbod in de app te laten groeien samen met gebruikers en partners die zich hard maken voor het ‘nieuwe’ reizen,” aldus mede-initiatiefnemer Femke Pluijm. In de app kunnen reizigers hun zelf favoriete plekken toevoegen en delen met vrienden. Daarnaast worden regelmatig tips toegevoegd door wisselende gastredacties, zoals bijvoorbeeld Columbus Travel en Nederlandse reisbestemmingen. Pluijm: “We werken richting een community van bewuste reizigers, die elkaar leiden naar verborgen parels die positief bijdragen aan zowel mens als planeet.”

Article continues after the ad

Belevenissen met positieve impact in je broekzak

De app is te gebruiken bij het plannen van je reis, dagje weg in eigen land, of on-the-go op de bestemming. Dankzij de interactieve kaart op basis van GPS vinden gebruikers zowel online als offline unieke plekken bij hen in de buurt. Iedere tip op de app gaat gepaard met een eerlijke review, die reizigers zelf geven. Dankzij de bucketlist feature kunnen gebruikers hun favoriete plekjes met elkaar delen, waardoor ze op afstand hun volgende trip samenstellen. “In de toekomst wordt de app verrijkt met boekingen. Daarmee wordt in één druk op de knop positieve impact geboekt,” sluit Femke Pluijm af.

Honeyguide is beschikbaar voor Android en IOS.  

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in