Het Treehotel is een bijzondere kamer rijker.

De Biosphere is 34 vierkante meter en het 8ste verblijf van het Tree Hotel. De andere zeven hangen ook in en om bomen, je wordt er letterlijk en figuurlijk ondergedompeld in de natuur.

Het nieuwe 'vogelnest' is bedoeld als hulpmiddel om de vogelpopulatie in Zweden op peil te houden en de natuurlijke biodiversiteit in stand te houden.

Article continues after the ad

Je moet geen trauma aan The Birds van Hitchcock hebben overgehouden en we hebben talloze vragen over verblijven te midden van een vogelpopulatie van deze omvang (hoe ruikt dat, bijvoorbeeld?), maar het is wél een unieke accommodatie.  

De Biosphere heeft een dakterras dat 360 graden uitzicht biedt over het bos – het zal de droom van elke vogelaar zijn. Driedubbel glas moet binnen voorkomen dat je geen oog dicht doet als een eksterfamilie een fittie heeft. 

Je bereikt de bol via een hangbrug die van de grond naar boven loopt. Binnen vindt je een slaapkamer, douche en sauna, eten kan in het restaurant van het Treehouse Hotel. Een overnachting voor twee personen kost vanaf 1150 euro. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in