Mediteren in de Kiyomizu Pagode in Kyoto? Met een VR-bril kan het aan je keukentafel.
Mediteren in de Kiyomizu Pagode in Kyoto? Met een VR-bril kan het aan je keukentafel.

Dit zijn de beste reisapps voor een virtuele vakantie.

Vooropgesteld: niets kan de geuren en kleuren van een échte reis vervangen, maar als je nu de dagen heel saai begint te vinden en de muren op je afkomen, dan is een Virtual Reality (VR) bril wellicht een optie voor je.

Article continues after the ad

Dit is een bril die je ogen helemaal afsluit en waarmee je 360 graden om je heen kunt kijken. Het geeft een 3D ervaring alsof je echt in bijvoorbeeld Venetië of op safari bent, gewoon in je luie stoel. Het aantal VR-reisapps groeit snel, voor je er eentje aanschaft is het wel zaak of ie werkt op jouw VR-bril. Nou, waar gaan we eens heen?

VISO Places werkt samen met Google Earth en Google Maps, wat je het betere ik-loop-op-straat-gevoel geeft. Leuk extraatje is dat je 'm met zijn tweeën kunt gebruiken, zodat je kunt praten over wat je ziet. Wikipedia doet ook mee, zodat je ook nog wat opsteekt van de plekken die je bezoekt.

Atlas Obscura VR leidt je bijzondere locaties, die je waarschijnlijk nooit in het echt bezoekt, zoals Italiaanse tempels, zoutmijnen in Roemenië en het bizarre Winchester House of Mystery.

Wander lijkt een beetje op VISO Places in de zin dat het Google Earth-achtig is, maar leuke extra is hier dat je ook terug in de tijd kunt reizen.

Gala 360 brengt je de hele wereld over. Je kunt door de Notre Dame dwalen zoals ie was voor de brand, over de glazen brug in het Chinese Baxiangshan lopen (brrr!), het kasteel van Dracula bezoeken en rustig zitten in de beroemde geheime Huwon tuin in Japan.

360 Stories heeft alle Europese highlights, maar je kunt er ook virtueel mee naar de Batu Grotten van Kuala Lumpur of ronddwalen bij het Christusbeeld op de Suikerberg in Rio.  

Wonders of the World brengt je onder andere naar de piramides van Gizeh, de top van de Eiffeltoren en laat je vliegen boven de hoogste waterval van Venezuela, op één dag, zonder jetlag.

Smithsonian Journeys: Venice leidt je rond in Venetië met een professor in Italiaanse geschiedenis als je gids. Je vaart onder de Brug der Zuchten, bezoekt een glasblazersstudio in Murano en loopt langs de mooiste plekken van de stad.

SceneThere leid je langs verschillende 360 graden-video’s van Scandinavië, door te kijken waar je heen wil. Je bezoekt onder andere het Zweedse Malmö, het Finse Helsinki en het Noorse festival The Borderlands.

MasterWorks biedt je een reist naar bijzondere locaties in Thailand, Peru en de Verenigde Staten. Je duikt een tempel in, bekijkt de oude hoofdstad van Thailand of bezoekt Mount Rushmore. Door de extra informatie is het alsof je ín een documentaire zit en Peru zonder andere toeristen is echt top.

Goed om te weten: met een VR-bril kun je ook trainingen volgen, gamen of bijvoorbeeld geleide meditaties ondergaan. 

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in