Voor de miljardair die álles al heeft.

Dreigden superjachten even passé te raken, covid-19 heeft ervoor gezorgd dat de zeer rijken der aarde zich maar al te graag terugtrekken op hun eigen varende luxe-eiland.

Article continues after the ad

Ga er dus gerust vanuit dat de Thor Explore aftrek zal vinden. Het betreft hier een futuristisch megajacht van Gresham Yacht Design met 'zwevende' glazen vloeren dat Darth Vader zou kunnen bekoren: het is net een varend ruimteschip.

Het jacht kan zonder bij te tanken 7000 zeemijlen varen met 36 gasten aan boord. Het is Artic Proof en het interieur telt vele ramen, voor een ultiem uitzicht op ijsbergen (Titanic-grappen optioneel).

Het enige stukje dat een beetje retro aandoet is de naam van Grand Saloon, die uit twee verdiepingen bestaat. De bovenste heeft het mooie uitzicht en naast zitjes ook een aandoenlijke zitkuil (zie filmpje). 

Dit is de onderste etage. Wie privacy wil, kan de vloer (of het plafond, hoe je het maar bekijkt) ondoorzichtig maken door even een knop om te zetten. Hier vind je zitplaatsen, een loungebed en een bar.

Aan boord ook een beachclub, voor de cruises naar tropische streken. Het stralend middelpunt hiervan is een enorm aquarium waar je naar toe loopt door een gang met nog een twee kloeke aquaria.

De beachclub heeft verder uitklapbare balkons, een lift leidt naar de 'tender garage', een eufemisme voor 'boord-hangar'.

In die 'garage' alles wat je maar aan waterspeeltjes kunt bedenken: een enorme tender om mee naar de wal te pendelen, een hydrofoil speedboot, een 2-persoons onderzeeër en verder alles om te kite- en windsurfen, duiken, surfen en op een jetski rond te scheuren. En uiteraard heeft de Thor Explorer een eigen helipad, voor als je bent uitgekeken op alle luxe en snel weer naar de wal wilt - heerlijke champagneproblemen! 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in