Ruimtetoerisme, maar dan in stijl.

Gewichtloosheid ervaren, de aarde 'als een parel in een zwarte oceaan' (met dank aan De Dijk) zien liggen – het is allemaal geen brekend nieuws meer. Niet sinds heul rijke mannen als Richard Branson en Elon Musk het ruimtetoerisme met de nodige hysterie op de kaart zetten.

Wat we tot nu toe zagen, was heel erg techy-tech en nu niet per se iets waar we heel opgewonden van raakten. Maar zouden we nog eens 125.000 dollar over hebben, dan is het Spaceship Neptune wel een optie om in stijl (en in alle rus) tot eenzame hoogte te rijzen.

Article continues after the ad

Dit ruimteschip biedt een bijna buitenaardse ervaring in loungestijl, compleet met cocktailbar. Er kunnen acht passagiers mee, de stoelen kunnen in standje lui worden gezet en gezellig worden gedraaid om het een en ander samen te beleven, er zijn planten aan boord en desgewenst ook kussens en een lekker plaidje.

De Space Lounge is een soort luchtballon 2.0 en een vlucht duurt zes uur. Je komt er niet meer buiten de dampkring (geen gewichtloosheid, dus) maar hij gaat wel hoog genoeg om de kromming van de aarde te zien en de eerder genoemde duisternis.

De daling duurt twee uur en je landt 'met een vriendelijk plonsje' in de oceaan. 

Lift-off staat gepland voor eind 2024 en gewapend met een cocktail zweef je ook al een beetje, toch?

Foto's (c) Space Perspective

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in