© Bushtop Camps
© Bushtop Camps

Infinitypool met uitzicht op de bush, het kan allemaal.

Ooit was een safari het equivalent van buitengewoon wild kamperen, tegenwoordig is glamping in natuurreservaten al helemaal ingeburgerd. Daar komt nu nog een laagje comfort bij met de spafari: overdag rondrijden in de hoop wild te zien, 's avonds ontspannen met alle denkbare wellnessfaciliteiten.  

Zo heeft Arijiju twee spa's in Kenia. The Sportsman draait om trail running, work-outs op grote hoogte en mountainbiken (dat gaat vast heel snel met een leeuw in je kielzog). En de Soul Seeker biedt yoga, meditatie en sterrenkijken. Beide accommodaties hebben een luxe spa met alles erop en eraan.

Article continues after the ad

Ook in Kenia: Ol Jogi op het Laikipia Plateau, met prachtige massagekamers en stoomruimtes.

Saruni Mara biedt massages, gezichtsbehandelingen en mani-pedis in de open lucht, onder een canvas doek of in een hut.

SaSaab ligt aan de Ewaso Nyiro rivier in het Samburu Nationaal Park en is qua sfeer een Afrikaans-Arabische hybride. De spa heeft een geweldig dobber- en waadbad met uitzicht op de rivier.

In Botswana vind je de Chobe Chilwero, met een massageruimte op boomtopniveau, spa en sauna en verzorgingsproducten met Afrikaanse ingrediënten.

Ook in Botswana in het hart van de Okavango Delta ligt de Jao Spa van Joa Camp met alles wat je van een spa mag verwachten.

In Mozambique is Anantara Bazaruto vermaard: intoga-massages met houten stokken, zwembad met uitzicht over de Indische Oceaan, vijf behandelkamers.

Voor een spafari in Namibië kun je niet om het GocheGanas Wellness Village  in Windhoek heen: Vichy-douches, kristallen- en hydrotherapiebaden, een sauna in een grot en een verwarmde indoor pool met uitzicht over het land.

Etosha National Park biedt de Mokuti Etosha Lodge, met in het spadeel buiternmassages, emanya-massages met stenen en Likogo Cloud massages, een mix tussen Afrikaanse en Aziatische elementen.  

In Zuid-Afrika is de Babylonstoren in de Franschhoek Winelands een bekende spafaribestemming…

…net als Delaire Graff, de meest luxe spa van Afrika, met microdermabrasie met diamantpoeder (eigenaren zijn de Graff'jes van de diamanten), aromatherapie, Zwitserse gezichtsbehandelingen en andere behandelingen die per seizoen verschillen.  

Foto's (c) de genoemde spa's, met dank aan Go2Africa

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in