Kunst vind je niet alleen in musea.

'Het is dinsdag, dan moet dit Lissabon zijn,' was jaren de grap binnen reistours. Die manier van reizen is een beetje passé, mensen willen nu vooral een land beleven of een thema ervaren.

De Ultimate Picasso Tour Europe is een goed voorbeeld van onderdompeltoerisme.

Article continues after the ad

Reisorganisatie Ariodante heeft een reis samengesteld die helemaal draait om Pablo Picasso.

Deelnemers spreken met experts, familieleden van de kunstenaar, reizen langs zijn huizen en kunnen zich gastronomisch te goed doen aan wijn en eten zijn smaak.

De reis biedt unieke extra's, zoals backstage in het Centre Pompidou onbekend werk van Pablo zien. Ook in Parijs: een bezoek aan het appartement in Montmartre waar hij ooit woonde en een lunch in de balzaal waarin hij trouwde.

Dan is het dóór naar de Franse Rivièra waar hij jaren woonde en werkte. Er horen privébezoeken aan het Picasso en Matisse museum bij, en een spectaculair diner in de Picasso Kapel.

Vervolgens gaat het per luxe jacht via Barcelona naar Picasso's geboorteplaats Malaga, om te eindigen in Madrid met een bezoek aan de Academie voor Schone Kunsten waar Pablo ooit studeerde en later directeur was.

Deze unieke reis duurt in totaal tien dagen, het gezelschap bestaat uit niet meer dan zes mensen en is all inclusive te boeken voor – even diep ademhalen - $ 563.000.

Foto's (c) Ariodante, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in