Voor als je in stijl wilt bijkomen van 2020.

Net open of binnenkort open: zeven dreamy hotels in Europa, voor als de reisbeperkingen het toestaan.

Article continues after the ad

Airelles les Château de Versailles, Frankrijk

Misschien wel de hotelopening waar het meest naar wordt uitgekeken: Le Grand Contrôle bestaan uit veertien prachtig gerestaureerde vertrekken in een gebouw binnen de muren van Versailles – het is allemaal héél Marie-Antoinette, maar dan zonder guillotine.

Met de sleutel van je majestueuze kamer heb je ook toegang tot de beroemde tuinen en het paleis (binnen openingstijden, privétours kosten extra). Het menu wordt gecureerd door Alain Ducasse en als je moet bijkomen van al het bladgoud en kristal kun je terecht in de Valmont Spa. Het gaat in juni open.

One & Only Portonovi, Montenegro

Voor wie wel eens wat anders wil dan de Rivièra is dit een aanrader: oerbossen, middeleeuwse magie, kunst, cultuur en een water aplenty.

One & Only Portonovi ligt in Boka Bay, je logeert in villa's op het terrein en hebt beschikking over privésteigers, butlerservice en twee restaurants: Sabia (Italiaans)en Tapasake Club (Japans). Voor wie meent daarvan te moeten detoxen is er het Chenot Espace Wellness Centre.

Four Seasons, hartje Madrid

Het hotel bestaat eigenlijk uit zeven geschakelde gebouwen die samen een enorm stadspaleis vormen.

Dakterras, zwembad (met een spa van vier verdiepingen), VIP-shopping, toprestaurants en suites die Felipe en Letizia voor hoge gasten boeken. Het hotel is het best te omschrijven als 'opgefrist traditioneel'. En luxe, heerlijk luxe.

La Réserve Eden au Lac Zurich

Een hotel dat zich voordoet als een jachtclub: très Europees, ingericht door Philippe Starck.

Veertig kamers, twee restaurants, uitzicht over het meer, wat wil je nog meer?

Rocco Forte Villa Igiea Palermo

Deze Art Nouveau Villa op Sicilië is een 19de eeuws palazzo aan de rand van Palermo, aan de voet van de berg Pellegrino.

Vanaf juni kun je over de terrastuinen uitkijken op zee. Het telt 78 kamers en 22 suites en is voor Italiaanse begrippen verrassend zen. In de keuken staat Michelin-kok Fulvio Pierangelini...

...en bij het zwembad staat een faux ruïne op je te wachten. Mooi wellness programma van Irene Forte Skincare.

Kempinski Palace Engelberg

In het Zwitserse Engelberg-Titlis heropent in juni het Kempinski Palace, ooit begonnen als Europäischer Hof Europe Hotel. Art Nouveau, 129 kamers en suites in de Belle Epoque vleugel...

...Winter Garden restaurant met panoramaramen die uitzicht bieden op de bergen en een spa op het dak.

The Hoxton in Rome

In een chique buurt ligt het Hoxton, met 192 kamers in verschillende vormen en maten, van schoenendoos tot suite.

Cugino serveert de hele dag broodjes en maaltijd, in september opent er een tweede restaurant. Geen spa, wel een veelbelovende cocktailbar als je liever wilt 'toxen' dan detoxen.   

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in