De Franse Pyreneeën
De Franse Pyreneeën

Liefst 52 plannen voor een slowcation in Frankrijk.

Als de afgelopen anderhalf jaar iets duidelijk hebben gemaakt, is het wel dat het héél gezond kan zijn om het rustig aan te doen. Geheel tegen de hype van ultrasportieve, totaal volgeplande vakantie lijkt de slowcation een groot succes te worden.

Cevennes

Article continues after the ad

Wie Frankrijk wil (her)ontdekken in zijn of haar eigen tempo heeft een bron van inspiratie aan de  slowtravel-gids Vakantie in La Douce France. Je vindt hierin 52 vakanties in de verschillende regio's van Frankrijk. Geen dwingende of strakke vakantieplannen, maar eerder suggesties onder het motto 'niets moet, alles mag'.

Les Andelys aan de Seine

Daarom worden de tips overzichtelijk geordend in vijf categorieën: Wat zien? Wat doen? Even pauzeren, Proeven & genieten en Slapen in alle rust.

Bovendien biedt de gids nog tientallen suggesties voor verkwikkende natuuractiviteiten zoals klimmen, duiken, langlaufen, vissen, dieren observeren en nog veel meer. Maar alleen als je er zin in hebt, natuurlijk. Een dutje doen mag óók.   

Vakantie in La Douce France verschijnt op 13 juli en kost € 28

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in