Wil je toch nog even weg, zonder Schiphol-taferelen?

Vakantie in eigen land wordt steeds aantrekkelijker door alle luchthaventaferelen en reisdrukte in Europese landen. Nog iets geboekt maar tóch zin om er nog even tussenuit te gaan? Nouveau tipt je zes leuke plekjes op eigen bodem die nog te boeken zijn in augustus.

Oasis Punt West

Waar: Ouddorp, Goeree-Overflakkee
Wat is het: een resort dat alle stylish vakjes aanvinkt. Houten designvilla’s, stijlvol interieur, regendouches. Had zo op Curaçao kunnen staan, maar verrassing: deze enorme veranda’s kijken uit op het Grevelingenmeer. Een luxe oase op een verder redelijk sober eiland.
Extra: fine dining-restaurant Brasserie Zeven, met overheerlijke sushi.

Puur Exloo

Waar: Hondsrug, Drenthe
Wat is het: spiksplinternieuwe grote villa’s met alle luxe die de moderne stadmens nodig heeft. Duurzaam gebouwd, op het randje van het Hunzebosch. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de groeiende trend van samengestelde families of vakantie met meer gezinnen. De tienpersoons EL (extra luxe) heeft bijvoorbeeld vijf slaapkamers en vier badkamers.
Extra: laat je inner Karen Blixen naar buiten komen in een toer met Eko Tours. Elektrische karretjes (zelf sturen) waarmee je milieubewust over de Hondsrug tuft; een geologische aardelijn opgestuwd in de IJstijd en vol met hoger gelegen velden, bossen en schaapskooien. Alsof je op savannetocht bent in Afrika.

Article continues after the ad

Cuber Outdoor Suite

Waar: Hoge Veluwe
Wat is het: de vrijheid van een vakantiehuisje, de luxe van een designhotel. En dat in een fonkelnieuw jasje. Een Cuber Outdoor Suite meet 42 vierkante meter en het hele interieur bestuur je zelf, met een app die de deur voor je opent (geen sleuteloverdracht!). Lichten, airco/verwarming, zonwering en zelfs tips over de omgeving: alles via de app.
Toch moeten de Cubers het vooral hebben van de prachtige omgeving, de enorme raampartijen en de fijne inrichting, voorzien van heel wat luxe.
Extra: ontbijt op bed bestellen? Kan. Op zoek naar een fietsroute? Dat regelt je digitale assistent. Hier verblijf je in luxe op een toplocatie aan de rand van het nationale park, waar je de mooiste fiets- en wandeltochten kunt maken. Ook fijne restaurants en musea (zoals het Kröller-Müller Museum) liggen in de buurt.

The Unbound

Waar: Tuinen van Est, Amsterdam
Wat is het: stylish hippieresort aan de rand van Amsterdam, schurend tegen Halfweg aan. Verspreid over dit terrein liggen houten cabins, door gerenommeerde architecten ingericht, zoals Jan van Erven Dorens (ja, de broer van). Dit is de plek
waar stad, Nederlandse natuur en architectuur elkaar ontmoeten.
Extra: overal staan vuurkorven en ligt zelf te pakken stookhout. Het bijbehorende restaurant werkt met ingrediënten uit de tuin ernaast, de Champagne- en wijnkaart is van wereldklasse.

Duinlodge

Waar: Vlissingen
Wat is het: beach-style lodges gedrapeerd tegen het duin van de twee kilometer lange boulevard. Door het hout en het helmgras heb je bijna de indruk dat je zelf in de duinen zit. Aanbieder Largo heeft ook beachhouses net over de boulevard, op het echte strand, maar de duin lodges zijn ruimer.
Extra: als het goed is, vindt dit jaar Film by the Sea weer plaats in Vlissingen, Cannes aan de Scheldemonding. Vanuit de duinlodge loop je er zo naar toe.

Huisjes aan de Amstel

Waar: Ouderkerk aan de Amstel
Wat is het: ruim driehonderd jaar oude, rijksmonumentale huisjes. Het zijn de voormalige arbeiderswoningen van een buskruitfabriek. Ze zijn prachtig gerenoveerd en alle zeven huisjes zijn anders ingericht. Vanuit je bad heb je uitzicht op de Amstel. Je kunt op de fiets zowel idyllische dorpjes bezoeken of naar de binnenstad van Amsterdam (30 min). Nog leuker is het, om de buurt met een bootje te verkennen.
Extra: Ouderkerk aan de Amstel is een karakteristiek dorp en vlakbij – aanrader – zit Ron Gastro Bar Indonesia. Nog dichterbij vind je de Kruidfabriek by Lute, die zit op hetzelfde terrein.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in