Nieuwe reisdocumentaire: van Havana tot Haïti.  

Joanna Lumley is onnavolgbaar als reisleidster op tv: ontroering, verwondering en gortdroge humor, het komt allemaal voorbij.

Article continues after the ad

Vanavond zendt Max de eerste aflevering uit van haar serie over de Cariben, die draait om de verborgen juweeltjes van Cuba en Haïti.

In de eerste aflevering van Joanna Lumley’s Hidden Caribbean begint Joanna haar avontuur in Havana in een boksschool met een van de nieuwe vrouwelijke bokssterren van Cuba. Ze loopt door de stad met een jonge Cubaan en hoort hoe het is om vandaag de dag in Cuba te wonen. Daarna bezoekt ze de sterren van het cabaret in het National Hotel, dat dateert uit de tijd van vóór de revolutie.

Joanna gaat ook naar het kleine stadje Hershey, gebouwd op het succes van de suikerindustrie. Ook bezoekt ze het graf van Che Guevara, voordat ze op weg gaat naar het favoriete strand van Hemingway.

Genietend van de rumba, pina colada's, muziek en dans van Cuba eindigt Joanna deze aflevering in Santiago de Cuba, de geboortestad van Fidel Castro. De stad bereidt zich voor op het 60-jarig jubileum van de Grote Revolutie.

Joanna Lumley’s Hidden Caribbean - Aflevering 1 zie je op vrijdag 15 januari om 19.55 uur op NPO 2

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in