Aan boord in de Eemshaven, uitstappen tussen de fjorden.

Scandinavië-liefhebbers weten het: Noorwegen is schitterend, maar voor je er eens bent… Binnenkort is er een leuk alternatief voor die eindeloze rit: je kunt er vanuit Nederland heen varen.  

Vanaf april volgend jaar vaart er drie keer per week een veerboot tussen de Eemshaven in Groningen en Kristiansand aan de zuidkant van Noorwegen. Daarvoor worden een kade en een kantoor in de haven gebouwd.

Article continues after the ad

De veerdienst wordt uitgevoerd door de MS Romantika, een schip van bijna 200 meter lang met ruimte voor 2500 passagiers. Ook auto's, caravans en vrachtwagens kunnen meevaren – relaxte manier om aan je vakantie te beginnen.  

De reis tussen de Eemshaven en Kristiansand ↑ duurt 18 uur. Het schip vertrekt om 15.00 uur uit Nederland en meert om 09.00 uur de volgende dag aan in Noorwegen.

Volgens HNL is er met name vanuit Noorwegen veel belangstelling om Nederland aan te doen per schip. De eerste afvaart is op 7 april 2022.

Foto's © Getty Images, Holland Norway Line

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in