Ideetje voor de zomervakantie?

Belmond ken je van de luxe treinreizen, maar biedt tegenwoordig ook riviercruises aan. In rustig tempo vaar je door Frankrijk, de vloot bestaat uit klassieke lage boten voor kleine gezelschappen.

De hutten zijn van alle gemakken voorzien...

Article continues after the ad

... en dat geldt ook voor de gemeenschappelijke ruimtes: elk schip is ingericht in een eigen stijl. 

En ze hebben allemaal een flink zonnedek / terras om op te verpozen.

Er is er een met een verwarmd zwembadje aan boord, anderen zijn ingericht met antiek en muurbeschilderingen en op een van de schepen staat zelfs een grand piano.

Er is keuze tussen zeven rivierreizen over onder andere het met bomen omzoomde  Canal du Midi, door de wijngebieden van de Bourgogne en Champagne, en over de Rhône.

Er vaart een eigen kok mee die voor je kookt en als je wilt, kun je met hem of haar mee naar de plaatselijke markt om inkopen te doen.

De cruises kunnen helemaal naar je eigen smaak worden ingericht: zo kan het schip aanleggen als je ergens wilt fietsen, wandelen, shoppen, wijnproeven of naar een bezienswaardigheid wilt.

Afhankelijk van het schip kost een week Belmond Afloat in France all-inclusive tussen de € 8500 en € 27.000 per passagier.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in