Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Je kunt nu Rome zien zoals het 2000 jaar geleden was

Heel bijzonder: een virtuele 3D-bustour door de Eeuwige Stad. Mocht je in Rome zijn, boek dan de Roma Imperiale Virtual Reality bus voor een onvergetelijke ervaring. Aan de buitenkant is het een gewoon elektrische busje, binnen stap je in een high tech wereld die een blik op het verleden biedt. D...

Je kunt nu Rome zien zoals het 2000 jaar geleden was

Heel bijzonder: een virtuele 3D-bustour door de Eeuwige Stad.

Mocht je in Rome zijn, boek dan de Roma Imperiale Virtual Reality bus voor een onvergetelijke ervaring. Aan de buitenkant is het een gewoon elektrische busje, binnen stap je in een high tech wereld die een blik op het verleden biedt.

De ramen zijn namelijk hypermoderne oled-schermen. Die geven een niet helemaal scherp beeld als je naar buiten kijkt, maar zodra de bus gaat rijden, schuift er een paneel tussen de dubbele ramen, gaan de schermen aan en tonen ze haarscherp hoe de stad er op die plek in het verleden uitzag.

Zo rijd je langs het Forum van Augustus aan de linkerkant en het Forum van Caesar aan de rechterkant, exact weergegeven zoals het er in de 3de eeuw na Christus uitzag. Je ziet het in 3D, zonder virtual realitybril, alsof je een reis door de tijd maakt en het filmpje doet niet helemaal recht aan de ervaring van ín de bus zitten en om je heen kijken.

Archeologen van het Colosseum en het Forum Romanum hebben aan het project meegewerkt en hun goedkeuring gegeven voor de 3D-beelden. De rit voert onder andere langs het Forum Romanum, het Colosseum en het Circus Maximus, het immense stadion achter het Colosseum waar tweehonderdduizend Romeinen tegelijk naar de wagenrennen konden kijken.

De virtual bus geeft een beeld van het keizerlijke Rome op zijn hoogtepunt, de beelden bewegen mee met de hobbels in het hedendaagse Romeinse wegdek en af en toe worden er ook geuren verspreid: de stad moet 's avonds naar vuurtjes hebben geroken.

Een rit van 30 minuten kost 15 euro en is te boeken op Roma Imperiale VR Bus

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in