Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Je kunt nu baby's vermijden bij Japan Airlines

Een booking-tool geeft precies aan waar in het vliegtuig kleine kinderen zitten.  Urenlang opgesloten zitten in een vliegtuig op grote hoogte, naast een huilende baby of drukke peuter, is niet iets waar iedereen op zit te wachten. Om die reden laat Japan Airlines reizigers die online hun stoel in...

Je kunt nu baby's vermijden bij Japan Airlines

Een booking-tool geeft precies aan waar in het vliegtuig kleine kinderen zitten. 

Urenlang opgesloten zitten in een vliegtuig op grote hoogte, naast een huilende baby of drukke peuter, is niet iets waar iedereen op zit te wachten. Om die reden laat Japan Airlines reizigers die online hun stoel in het vliegtuig willen boeken voortaan zien waar jonge kinderen zitten.

Als een passagier aangeeft dat er een kind meereist dat nog geen drie jaar oud is, verschijnt boven de stoel in het ticketsysteem voortaan het icoon van een babyhoofdje. Volgens een woordvoerder is het systeem nog niet foutloos: "Als een ticket via een externe partij wordt geboekt, of er op het laatste moment wordt veranderd van vliegtuig, dan verschijnt er geen symbool."

Japan Airlines is niet de eerste maatschappij met deze service. All Nippon Airways laat in hun reserveringssysteem ook al een tijdje zien waar ouders met kleine kinderen zitten. De reacties op social media zijn verdeeld: er is veel lof voor de beslissing maar ook kritiek. Tenslotte zijn we ooit allemaal zelf een baby geweest en hebben ouders het vaak al zwaar genoeg zonder dit soort 'waarschuwingen'. Grappen waren er uiteraard ook.