Misschien iets voor je eigen versie van Ik Vertrek?

Sardinië. Prachtig eiland, lekker Italiaans eten, onvergetelijke uitzichten. En lekker rustig, want het kampt met leegloop. Om de boel weer een beetje te bevolken en leven in te blazen, biedt de regering een bonus van ruim 15.000 euro om je er te vestigen.

Er is in totaal 44 miljoen euro beschikbaar en er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Zo moet je bereid zijn om je in landelijk gebied te vestigen, in een gemeente met minder dan 3000 inwoners en het is de bedoeling dat je er ook echt fulltime gaat wonen.

Article continues after the ad

Het geld mag je investeren in een huis ter plekke en je moet je binnen anderhalf jaar registreren als inwoner van Sardinië. Je mag er wel ondernemen, dus die B&B is eventueel een optie, net als andere activiteiten die toeristen en andere mensen trekken en de plaatselijke economie stimuleren. Gezien de beruchte Italiaanse bureaucratie is het wel handig als je de taal spreekt, om aan de bonus te kunnen komen.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in