Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ook zin in Venetië? Huur een privé-eiland!

Geïnspireerd door het filmfestival, de modefeestjes of gewoon La Dolce Vita? Italië is altijd een goed idee en Venetië is prachtig in het najaar.

Je eigen privé-eiland in Venetië, gewoon via Airbnb

Eilandje huren?

Stel: je wilt in alle rust op vakantie. Dan ga je dus niet naar Venetië, een van de drukste plekken van Europa. Maar wat als je overdag de buzz van het San Marcoplein kunt opzoeken en 's avonds kunt genieten van een stil eilandleven?

Het kan dankzij Airbnb. Daar wordt namelijk Island Falconera verhuurd, een eiland met plek voor maximaal zestien personen (maar je mag ook in je eentje komen) dat je al huurt voor minder dan duizend euro per nacht (met z'n zestienen). 

Het interieur van de roze boerderij ter plaatse is sobertjes en eenvoudig, maar de locatie is dat allerminst. Valle Falconera ligt namelijk in de Venetiaanse lagune, op nog geen twintig kilometer van Venetië. Daar moet je wel naartoe varen, maar soit, daar ben je natuurlijk voor naar de lagune gekomen.

En als je de drukte van Venetië weer achter je wilt laten, heb je op je eigen eiland genoeg te wandelen (het eiland heeft eigen flamingo's, die wil je sowieso zien), wijnproeven en eten. En morgen gewoon wéér. Klinkt goed. Je kunt ook met z'n tweeën gaan trouwens, mocht je nóg meer rust willen.

Beeld: Island Falconera

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in