Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Internationaal reizen per trein maakt een comeback

Vooral de nieuwe nachttreinen zijn erg in trek. Toegegeven, met de trein gaan is niet de snelste manier van internationaal reizen. Wel is het duurzaam, comfortabel en heel ontspannend. Buiten glijdt een steeds veranderend landschap voorbij en daar kun je van genieten, maar je kunt ook een dutje d...

Internationaal reizen per trein maakt een comeback

Vooral de nieuwe nachttreinen zijn erg in trek.

Toegegeven, met de trein gaan is niet de snelste manier van internationaal reizen. Wel is het duurzaam, comfortabel en heel ontspannend. Buiten glijdt een steeds veranderend landschap voorbij en daar kun je van genieten, maar je kunt ook een dutje doen, lezen of werken. Bovendien stap je vrijwel altijd uit in hartje stad, zodat je geen gedoe hebt met vervoer van en naar het vliegveld.  

Erg populair zijn de nieuwe particuliere slaaptreinen van GreenCityTrip van Breda naar Praag, Innsbruck, Milaan, Verona en Venetië, zo meldt reisjournalist Sander Groen.

Het Duitse Flixtrain rijdt een slaaptrein van Berlijn naar München, en met het Zweedse Snälltåget reis je slapend van Berlijn naar Kopenhagen, Malmö en ↑ Stockholm.

Vanaf april rijdt European Sleeper van Oostende via Nederland naar Berlijn, ↑ Praag en Warschau, en vanaf 2024 vertrekt Midnight Trains van Parijs naar Edinburgh, Kopenhagen, Rome, Madrid en Porto.

Ook rijden er sinds afgelopen jaar weer slaaptreinen van Amsterdam naar ↑ Wenen en Zürich. Vanaf 30 euro heb je een stoel en vanaf 60 euro een bed. Als je geluk hebt, want tickets zijn vaak weken en soms maanden van tevoren al uitverkocht.

De komende jaren gaan er Nightjets rijden tussen Parijs, Wenen en Berlijn en tussen Zürich, ↑ Rome en Barcelona. Ook de Franse en Portugese spoorwegen hebben plannen om eerder geschrapte nachttreinen terug te brengen. Misschien dat ze je niet per se de Oriënt Express-ervaring bieden, het is wél een leuke en vooral relaxte manier om eens eens citybreak te nemen. 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in