(c) Evgenit / Pixabay
(c) Evgenit / Pixabay

De Nederlandse kust is enorm fotogeniek!

Na een koud voorjaar schiet het kwik omhoog en lokt de Nederlandse kust als een malle, afgaand op de socials. Deze stranden in Nederland zijn #goals

Article continues after the ad

Scheveningen is veruit het meest geïnstagramde strand in Nederland, zo blijkt uit onderzoek van reiswebsite Holidayguru. Aan de hand van het aantal posts met de hastags van de stranden stelde Holidayguru een top 10 samen met meest geposte stranden van Nederland en dat is dit fotogenieke lijstje.

1. Scheveningen
Het Haagse strand is met ruim 130 duizend hashtags met stipt het meest geïnstagramde strand van Nederland.

Cor Gaasbeek / Pixabay

De populaire badplaats is daarnaast Nederlands’ beste combinatie voor een dagje stad en strand. De Pier, het reuzenrad en de gezellige strandpaviljoens maken het plaatje helemaal compleet.

2. Zandvoort aan Zee
Het negen kilometer lange zandstrand van Zandvoort is gevuld met 37 strandpaviljoens. Cocktails bij een hippe strandtent, een visje bij de kraam of gezellig een bakkie koffie; in Zandvoort is altijd wel wat lekkers te scoren.

Daarnaast is Zandvoort goed te bereiken, met het openbaar vervoer sta je vanuit Amsterdam binnen een half uurtje op het strand.

3. Domburg
Domburg is de oudste badplaats van Zeeland en het strand telt de meeste hashtags van de provincie.

Wegbegleiter / Pixabay

De paalhoofden, strandhuisjes en vissers zijn ingrediënten voor een perfect instagramplaatje. Daarbovenop heeft Domburg in de zomer de meeste zonuren van Nederland!

4. Renesse
We blijven in Zeeland voor misschien wel het sportiefste strand uit dit lijstje. Vanuit Renesse ligt De Brouwersdam om de hoek.

Gutachtenwerk / Pixabay

Dit is het walhalla voor watersporters en tevens de thuishaven voor het jaarlijkse festival Concert at Sea. Lokale terrassen en paviljoens in Renesse zorgen voor een hapje en drankje en geweldig uitzicht op zee.

5. Noordwijk aan Zee
Tussen de hashtags van Noordwijk komen veel instagrammable strandpaviljoens tevoorschijn.

Eén van deze strandtenten, Tulum, eindigde zelfs op de tweede plek van best beoordeelde Nederlandse strandtenten in de strandtentenindex van 2020. Tulum in Noordwijk heeft namelijk de “snelste service van het strand”, als we de reviews mogen geloven.

6. Zoutelande
“Dus we gaan maar naar je ouders in Zoutelande…”, wie zingt het niet mee met Bløf? Misschien heeft de Zeeuwse band iets te maken met de populariteit van de hashtag.

Unlike You Photography / Pixabay

Pluspunt: het strand van Zoutelande ligt op het zuiden, hierdoor zit je bijna altijd uit de wind. Een wandeling door de duinen neemt je mee naar Vlissingen of Domburg en biedt een prachtig uitzicht.

7. Hoek van Holland
Strik je veters vast en maak een stevige hike door het prachtige duinlandschap van Hoek van Holland. Pas dan ontdek je dat er achter het mooie zandstrand een paradijs met duinflora ligt: de van Dixhoorndriehoek.

Jikecui19900 / Pixabay

Of je nou komt voor een strandwandeling, een middagje watersporten of om te relaxen, de drie stranden van Hoek van Holland hebben voor ieder wat wils.

8. Texel 
De Waddeneilanden mogen zeker niet ontbreken op dit lijstje. Met bijna tienduizend tags is Paal 17 misschien wel de meest bekende paal op Instagram.

Evgenit / Pixabay

Op het eiland vind je 30 kilometer aan hagelwitte zandstranden die zich in elk seizoen perfect lenen voor een toffe strandactiviteit. Ook vind je tussen de hashtags van het Texelse strand zeehondjes! #goals

9. Katwijk aan Zee
Het strand van Katwijk is in 2020 voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot schoonste strand van Zuid-Holland.

VVV Katwijk

Vanuit de levendige jachthaven zijn de mogelijkheden voor een dagje watersport eindeloos. Surf, SUP, mountainbike of yoga in de frisse zeelucht.

10. Vlissingen 
Met stranden van gemiddeld 70 meter breed is er in Vlissingen genoeg plek voor iedereen om zijn handdoekje uit te leggen.

Armando Lood / Pixabay

Bovendien zorgen de grote zeeschepen die dicht langs de kust varen voor een uniek plaatje. Ontdek de terrasjes op de boulevard en kijk onder het genot van een hapje en een drankje uit over de Westerschelde.

Foto's (c) Pixabay / Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in