Tijdens het filmfestival van de A-list, binnenkort van jou?

Er is in Venetië een heus filmfestival gaande en corona of geen corona, daar zijn nog best wat sterren voor uitgevlogen. Die natuurlijk ook ergens moeten slapen, in de stad van het water. Waar ze dat precies doen? Zochten we voor je uit. Leuk voor op de luxe verlanglijst voor als reizen straks weer iets gemakkelijker gaat.

Article continues after the ad

Belmond Hotel Cipriani
Met Michelin-restaurant (Oro), een eigen zwembad (in Venetië bepaald geen gegeven) én uitzicht op het San Marcoplein, dus het is niet gek dat de sterren hier graag komen. Er worden vanuit het filmfestival ook geregeld feestjes georganiseerd. George en Amal Clooney sliepen er voor hun bruiloft, Salma Hayek gaf er haar jawoord aan François-Henri Pinault, en iedereen van Elizabeth Taylor tot prinses Diana overnachtte er. Voor een tweepersoonskamer betaal je rond de 900 euro per nacht.

The Gritti Palace
Toen Tom Cruise in maart in lockdown moest tijdens de opnames van de zevende Mission: Impossible-film, deed hij dat bij Gritti Palace. Een prachtig hotel uit de vijftiende (!) eeuw op een toplocatie aan het Canal Grande. Ernest Hemingway was er kind aan huis, net als Angelina en Brad in betere tijden. Kamers kosten ongeveer 950 euro per nacht. Gelukkig kon Cruise het lijden.

Hotel Excelsior
De plek waar het allereerste filmfestival van Venetië werd gehouden in 1932, een waar paleisje waar Elizabeth Taylor graag kwam, net als de Duke en Duchess van Windsor en, recenter, Sandra Bullock. De film Once Upon a Time in America werd er zelfs deels opgenomen. Alleen toegankelijk per boot, maar dat geeft natuurlijk wél het ultieme Venetië-gevoel. Kamers vanaf 350 euro per nacht.Aman Canal Grande
De plek waar George Clooney zijn beroemde gasten onderbracht tijdens zijn bruiloft en vanzelfsprekend ook in festivaltijden een A-list-bedoening. Cindy Crawford, Matt Damon, Bill Murray, Emily Blunt... ze sliepen er allemaal. Gelegen aan het Canal Grande, met een luxe spa en een dakterras en het bezit van een graaf en gravin die er nog altijd wonen, in een appartement op de vijfde verdieping. Prijs per nacht: circa 1.100 euro.

San Clemente Palace Kempinski
Gelegen op een privé-eiland, ver van nieuwsgierige ogen, en dus altijd in trek bij de rich and famous. Per boot sta je zo bij het San Marcoplein, maar op het eiland is er alle ruimte. Wat dus ook grotere kamers en suites betekent. En prachtige tuinen (want: ruimte!) en een eigen elfde eeuwse kerk. Elegantie ten top. Prijzen vanaf circa 500 euro per nacht.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in