De superyacht-ervaring voor een groter publiek.

Het supercruiseship – model flatgebouw op diesel – heeft zijn langste tijd gehad. De massaliteit schrok al veel passagiers af en sinds de coronacrisis is er nog meer behoefte aan een eigen, veilige bubbel, om vakantie in te vieren.

Article continues after the ad

Superyachtdesigner Stefano Pastrovich werkt dan ook samen met techbedrijf Wärtsilä aan een nieuw concept: groen, clean en ultra luxe cruisen op een hypermoderne brede catamaran van slechts 60 meter lang: boutique cruisen voor maximaal 36 passagiers.

Aan boord kun je eten aan dek, er zijn cocktail lounges en luxe hutten. De cruises zullen vooral gaan langs de Costa Smeralda, de Côte d'Azur, Porto Fino en de Balearen met als andere route een wat avontuurlijkere tocht langs de Galapagos Eilanden. Prijzen tussen de 1600 en 2500 euro per dag.

Pastrovich is niet de enige die zich op het concept heeft gestort. Espen Øino onthulde onlangs de Njord, een eveneens zeer luxe cruiseschip van 291 meter lang, met 118 hutten met verschillende indelingen, van twee slaapkamers tot eentje met zes slaapkamers en een oppervlakte van 800 vierkante meter. Het is zo groen gemaakt met zonnepanelen en windmolens dat er een compleet oceanisch onderzoeksteam meevaart voor het betere Cousteau gevoel. De hutten op de Njord zijn niet te huur, je koopt ze (en dan maar hopen dat je eveneens zeer rijke buren er geen partycruise van maken).

Derde luxe cruise is de Evrima van Ritz-Carlton: 190 meter, 149 suites, het summum van luxe. Het schip maakt in april 2021 haar debuut en is al ruimschoots geboekt. Een cruise van zeven dagen in de Middellandse Zee kost vanaf 4900 euro.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in