Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het mooiste Griekse eiland waar je nog nooit van hebt gehoord

Wat dacht je van een weekje onthaasten op Nisyros? Geen massatoerisme, geen Hermès, geen Chanel. Wel rust, een markt die om drie uur sluit omdat de uitbaters ook nog wat aan hun dag willen hebben... ...en verse inktvis die te drogen hangt in de zon. Dát is Nisyros, een kunstenaarshub met warmwate...

Het mooiste Griekse eiland waar je nog nooit van hebt gehoord

Wat dacht je van een weekje onthaasten op Nisyros?

Geen massatoerisme, geen Hermès, geen Chanel. Wel rust, een markt die om drie uur sluit omdat de uitbaters ook nog wat aan hun dag willen hebben...

...en verse inktvis die te drogen hangt in de zon. Dát is Nisyros, een kunstenaarshub met warmwaterbronnen en een vrij aardse uitstraling: geen decadente luxe, wel de puurheid van goed leven.  

De dorpjes zijn er kleurrijk en verder is het een beetje rommelig eiland met een pittoreske vulkaan die voor wonderlijk gekleurde pieken zorgt..

...en lieve dorpjes die over bergtoppen geplooid liggen: er wordt gebouwd op uit rotsen en lagen gestolde lava.

De natuur is erg mooi, met veel wilde bloemen en overal akkertjes, boomgaarden en tuinen, en stranden van zwart zand.

Het heeft ook geheime plekken, zoals een klooster dat is verborgen in een grot en Avlaki, een strand waar de natuur lavasculpturen heeft neergezet. Als je er zwemt, kun je zomaar de warm water bubbels van de thermische bron dichtbij voelen.