Wat dacht je van een weekje onthaasten op Nisyros?

Geen massatoerisme, geen Hermès, geen Chanel. Wel rust, een markt die om drie uur sluit omdat de uitbaters ook nog wat aan hun dag willen hebben...

...en verse inktvis die te drogen hangt in de zon. Dát is Nisyros, een kunstenaarshub met warmwaterbronnen en een vrij aardse uitstraling: geen decadente luxe, wel de puurheid van goed leven.  

Article continues after the ad

De dorpjes zijn er kleurrijk en verder is het een beetje rommelig eiland met een pittoreske vulkaan die voor wonderlijk gekleurde pieken zorgt..

...en lieve dorpjes die over bergtoppen geplooid liggen: er wordt gebouwd op uit rotsen en lagen gestolde lava.

De natuur is erg mooi, met veel wilde bloemen en overal akkertjes, boomgaarden en tuinen, en stranden van zwart zand.

Het heeft ook geheime plekken, zoals een klooster dat is verborgen in een grot en Avlaki, een strand waar de natuur lavasculpturen heeft neergezet. Als je er zwemt, kun je zomaar de warm water bubbels van de thermische bron dichtbij voelen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Amelie sweet shop (@amelie.sweetshop) op

Verder houden ze op Nisyros van lekker eten en drinken. Het plaatselijk drankje doet denken aan vloeibaar marsepein: soumada wordt gemaakt van plaatselijk verbouwde amandelen. Die komen ook terug in de halouvas, een zware amandel-kaneelcake en in veel streekproducten zoals een pasta van amandel, knoflook en aardappel die bij falafel wordt gegeten en lekkere kaasjes.

Er waren ooit drie thermische baden, alleen dat van Loutra is nog in gebruik: je voelt de warmte vanzelf als je even gaat zwemmen. Daarnaast vind je er een grot die dienst doet als natuurlijke sauna.

En in deze krater kun je wandelen: de grond is er warm en hier en daar een beetje zacht, alsof of over een matras loopt. De snelste manier om op Nisyros te komen is naar Kos te vliegen en van daaruit met de boot van Kardamena naar het eiland te varen.

Foto's (c) iStock, Visit Greece, Pixabay

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in