Hotel Amerika, icoon sinds 1902!

Bij Hoek van Holland denk je vermoedelijk niet meteen aan een badplaats. Toch heeft het een 3,5 km lang strand aan de Noordzeekust met strandpaviljoens.

Ook een aanrader: de mooie Hoekse Duinen waarin je kunt wandelen en fietsen. Een paar kilometer buiten Hoek van Holland begint het Staelduinse Bos, een oase van rust en een heerlijk bos voor een wandeling.

Daarnaast is de Nieuwe Waterweg met de wereldberoemde Maeslantkering is een must see. Het is het sluitstuk van de Deltawerken, bedoeld om Nederland droge voeten te laten houden tijdens zware stormen.

Article continues after the ad

Je kunt een fietstocht langs het water combineren met een bezoek aan het Westland met vele hectares kassen met groenten en bloemen. Die bloemen vind je ook terug in de bloemenveiling van Naaldwijk, waar je een rondleiding kunt boeken.

Een andere aanrader is de oversteek met de fast ferry naar de tweede Maasvlakte - onderweg passeer je een zeehondenkolonie! Verder liggen steden als Rotterdam, Den Haag en Delft in de buurt.

Zoek je een leuk hotel voor een paar dagen in deze streek, dan tippen we Hotel Amerika, al sinds 1902 een begrip in Hoek van Holland. Ooit fungeerde het als drenkelingenopvang, daarna was het jaren een discotheek en vervolgens weer een hotel. Het ligt aan de rand van het dorpsplein in Hoek van Holland.

Het is in 2019 helemaal gerenoveerd tot iets met de charme van toen en het comfort van nu.

Hotel Amerika telt 20 hotelkamers met keuze uit twee-, drie- en vierpersoonskamers.

Daarnaast is er een prachtige bruidssuite.

Bij het hotel hoort een bistro waar je als 's ochtends kunt ontbijten. Op woensdag t/m zondag vanaf 15.00 uur is het restaurant open voor iedereen om te genieten van een borrel (cocktails én mocktails) of diner. Op de menukaart onder andere bubbels en bites, luxe burgers, viskoekjes en pokebowls. 

Hotel Amerika

Rietdijkstraat 96
3151 GK Hoek van Holland.

Foto's (c) Getty Images, Hotel Amerika

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in