Strand, natuur, pure luxe én cultuur.

Oké, we zouden niet direct deze zomer gaan, want het is overtreffende trap heet en benauwd daar in de zomermaanden. Maar in de wintermaanden is dit woestijnparadijs dan wel weer heerlijk warm. En echt toeristisch is het er ook nog niet.

Daar komt de komende jaren ongetwijfeld verandering in nu luxe hotels neerstrijken in het sultanaat. De nieuwste parel in de kroon is het Jumeirah Muscat Bay, en dat mogen we toch wel een reistip op zich noemen.

Article continues after the ad

Het ligt in een afgelegen baai, maar wel op maar 15 minuten van hoofdstad Muscat. Zo pak je de rust van de natuur mee, maar ook de drukte en cultuur van een historische stad. Een perfecte uitvalsbasis dus voor wie naast zee, bergen en woestijn ook nog wat wil leren over de geschiedenis van het Midden-Oosten. Denk souks, archeologische opgravingen, oude zeehavens.

Maar dan wel in alle luxe natuurlijk, want daar staat het hotel zeker voor. Je boekt een kamer, suite of Summerhouse (lees: een mini-villa met eigen zwembad), gaat lekker de baai op, laat je masseren, trekt de sportschool in, doet yoga met uitzicht. We kunnen ons er allemaal wel iets bij voorstellen.

En dat dus op een plek die je vermoedelijk nog niet kent. Ook dat is echt vakantievieren.

O, en aan de innerlijke mens is natuurlijk ook gedacht. Het resort heeft onder andere twee eigen restaurants, eetcafé, theelounge en bar. In de spa kun je je verder in de watten laten leggen. Het klinkt heerlijk, zeker als manier om aan de koude slash druilerige Nederlandse winter te ontsnappen.

Wij kunnen ons slechtere plekken voorstellen dan een fonkelnieuw luxehotel aan een baai.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in