Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hallo Shanghai? De wereld rond per radiozender

Voor de leunstoelreiziger die zich graag laat verrassen. Vroeger draaide je misschien de hele middengolf af, om op de wereldontvanger tussen het gekraak en gepiep opeens een piraat te horen. Of Radio Moskou. Of muziek in taal die je absoluut niet kon thuisbrengen. Digitale technieken hebben een b...

Hallo Shanghai? De wereld rond per radiozender

Voor de leunstoelreiziger die zich graag laat verrassen.

Vroeger draaide je misschien de hele middengolf af, om op de wereldontvanger tussen het gekraak en gepiep opeens een piraat te horen. Of Radio Moskou. Of muziek in taal die je absoluut niet kon thuisbrengen.

Digitale technieken hebben een beetje de romantiek van het radio luisteren afgehaald, maar Radio Garden, van Nederlandse ontwerper Jonathan Puckey, brengt wel het avontuur weer terug.

Klik op de Radio Garden site op de wereldbol - het is een soort Google Earth, maar dan met radiostations - en je ontdekt zenders en muziek waar je geen weet van had. Er zijn inmiddels 25.000 zenders aangesloten en 150 miljoen luisteraars doen mee. Het is echt een enorme aanrader voor als je in zelfisolatie zit en je toch even helemaal elders wilt wanen.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in