Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Genieten: de 5 fijnste hotels in Schotland

Luxe in de Schotse Hooglanden? Dat kán. Het najaar en de winter zijn een geweldige tijd om Schotland te bezoeken. Het is er rustig, de natuur is er ook mooi als het mistig is of sneeuwt en na een wandeling gaat er niets boven bij een knappend haardvuur kruipen met een 'dram' lokale whisky. Wil je...

Genieten: de 5 fijnste hotels in Schotland

Luxe in de Schotse Hooglanden? Dat kán.

Het najaar en de winter zijn een geweldige tijd om Schotland te bezoeken. Het is er rustig, de natuur is er ook mooi als het mistig is of sneeuwt en na een wandeling gaat er niets boven bij een knappend haardvuur kruipen met een 'dram' lokale whisky. Wil je Schotland beleven op een manier die zelfs Cousin Violet nog aan de decadente kant zou vinden, dan zijn dít je adresjes.

Isle of Eriska

Het eiland van Eriska biedt adembenemend uitzicht op Loch Linnhe en het Morverngebergte en het gelijknamige hotel heeft niet voor niets vijf sterren.

Niet massaal, zeer luxe, spa en verrassend weinig hemelbedden, voor wie daar niet zo van houdt: dit is het enige dat we hebben kunnen vinden.

Schloss Roxburghe

Schloss Roxburghe was ooit het kasteel van de hertog van Roxburghe en is na een renovatie van 27 miljoen euro nu een hotel compleet met Schots geruite tapijten, een bar in de bibliotheek en vanaf volgend jaar ook een spa...

...en heel vriendelijk ingericht slaapkamers.

Castle of Mey 

Het Castle of Mey is de luxe B&B van kroonprins Charles. Hij erfde het kasteel van zijn oma, de Queen Mum en heeft het helemaal duurzaam laten verbouwen tot hotel.

De slaapkamers zijn in de Granary Lodge, een bijgebouw uit de 17de eeuw, in het kasteel zelf kan gedineerd worden.

Grappig is dat Charles ondanks suggesties van de binnenhuisarchitect halsstarrig vasthield aan een ouderwetse wasbak met twee kranen: de Britten hebben iets tegen mengkranen. 

The Fife Arms

The Fife Arms was ooit een herberg waar (post)koetsen van paarden wisselden en is nu een hotspot met een gigantische Louise Bourgeois spin op de binnenplaats en een Brueghel in de eetkamer.

Kleurrijk, zeer Schots, verrassend hip en een juweeltje om in te slapen.  

Gleneagles is al sinds 1924 de hotspot voor tweedragende golfers. Het resort is van alle gemakken voorzien, je kunt er allerlei outdoorsy activiteiten verrichten, maar je natuurlijk ook gewoon lekker in de spa terugtrekken. 

Foto's (c) de betreffende accommodaties

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in