Prachtige natuur en zwemmen in getijdenpoeltjes.

Als Netflix er geen thrillerserie had geschoten, was El Hierro misschien wel de grote onbekende vakantiebestemming gebleven. Het is een van de kleinere exemplaren van de Canarische Eilanden die voor de kust van Afrika Spaans liggen te wezen.  

El Hierra is ongeveer half zo groot als Ibiza, telt slechts 11.000 inwoners en is verrassend ongerept...

Article continues after the ad

...in de zin dat de Herreños er trots op zijn dat er geen massale hotelcomplexen zijn, het eiland geen enkele lift heeft en het vrijwel zonder verkeerslichten doet.

Het is geen strandbestemming, al zijn er wel getijdenpoelen waarin het heerlijk zwemmen is. De grootste troef van het eiland (dat vrijwel helemaal zelfvoorzienend is qua energie, dankzij wind- en waterkracht) is de natuur.

Bergtoppen, plateaus, stukken woestijn en ravijn, donkere vochtige bossen en uitgedoofde vulkaankegels worden omringd door prachtig blauw water dat deel uitmaakt van een marinereservaat.

Praktisch

Hoe kom ik er? Je vliegt van Tenerife in een klein vliegtuig naar het vliegveld van El Hierro, waarbij je vrij spectaculair laag over zee vliegt voor de landing.

Waar verblijf ik? El Hierro is niet mondain, maar wie toch graag enig comfort heeft, kan terecht in hier piepkleine Hotel Puntagrande of Parador de El Hierro. Verder zijn er lodges en casitas te huur bij particulieren, de zogenaamde casa rural.

Wat kan ik er doen? De beste manier om het eiland te ervaren, is een auto huren en in alle rust rondrijden. Alle drie de landtongen van het eiland zijn op hun eigen manier de moeite waard.

Bewaar de noordkant voor het laatst: spectaculaire rotsen, natuur en ananasplantages. Neem altijd zwemkleding, handdoeken en een picknick mee, het eiland heeft overal plekken om even neer te strijken.

Hotspots? Chiringuito Charco Manso in Valverde is een fijne strandtent met lekker eten en Casa Juan in La Restinga een goed visrestaurant. De locals gaan naar Bar Cafetería Cruz Alta in La Frontera voor vlees, vis en vers ananassap.

Kan ik er wandelen? Jazeker, bijvoorbeeld over de Camino de la Llanía, twee uur door een bos met als beloning uitzicht op de grote klif. Kijk voor meer informatie op El Hierro  

Dit is de gelijknamige serie, hier te zien op MyLum.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in