Voor op je bucketlist!

Glamping is al een fijne upgrade van kamperen, waarbij je niet meer krom van een luchtbed rolt (want normale bedden) en ook niet meer met een wc-rol naar het gemeenschappelijke toiletgebouw hoeft te lopen (want eigen sanitair).

Het is een mateloos populaire manier geworden om de natuur te beleven. En omdat de schathemelrijken inmiddels al geglampt hebben in de woestijn en op bergen die alleen per helikopter bereikbaar zijn, was men toe aan iets nieuws. Enter Camp Echo op Antarctica.

Article continues after the ad

Reisorganisator White Desert heeft er zes Sky Pods geplaatst met panoramaramen om van het poollandschap te genieten van onder je dekentje.

De pods zijn gemaakt van glasvezel en dienen als verwarmde slaapkamers. Ze zijn luxe ingericht voor twee personen; het geheel heeft absoluut space vibes.  

De pods liggen naast een centrale hub met gemeenschappelijke douches (tóch een beetje het ouderwetse kampeergevoel!), een keuken, receptie, lounge en eetzaal. Wel even warm aankleden voor je er met je toilettasje heenploegt, de plaatselijke temperatuur varieert van min tien tot min 60 graden Celsius.

Gasten kunnen gebruik maken van ervaren gidsen, mountainbiken, skiën en excursies per Artic Truck.

Het feest begint in Kaapstad waar Camp Echo-gangers in een private jet stappen die hen naar het continent brengt. Bij aankomst krijgen ze een cocktailshaker met daarin een martini met 10.000 jaar oud ijs.

Prijs voor dit huiveringwekkende avontuur: vanaf 65.000 dollar per persoon, all inclusive (dat dan weer wel).

Foto's (c) White Desert Antarctica

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in